De retro badkamer is de trend van nu

De retro badkamer is de trend van nu

Ga je binnenkort je badkamer verbouwen? Twijfel je nog welke stijl bij je past? Als je op zoek bent naar iets unieks en authentieks, dan is een retro badkamer echt iets voor jou. De laatste tijd wordt deze stijl weer steeds populairder en we kunnen inmiddels wel spreken van een opkomende trend. Ben je benieuwd of deze stijl iets voor jou is? Lees dan snel verder.

Ronde vormen

Een van de belangrijkste kenmerken van een retro badkamer zijn de ronde vormen. Vroeger werd er nog weinig gebruikgemaakt van strakke lijnen en hoeken. Zo wordt er niet vaak gekozen voor een heel strak badmeubel. Het meest voor de hand liggende ronde element zijn de badkamerspiegels. Daarnaast hebben retro baden geen strakke lijnen, maar ronde vormen.

Opvallende kleuren

In een retro badkamer vallen de kleuren je waarschijnlijk als eerste op. Er wordt vaak gekozen voor zachte, maar wel opvallende kleuren. Denk bijvoorbeeld aan okergeel, olijfgroen en oudroze. In deze badkamers worden vaak ook verschillende kleuren met elkaar gecombineerd, waardoor er een uniek geheel ontstaat.

Authentieke kranen

Een element dat in een retro badkamer niet mag ontbreken zijn retro kranen. Deze zijn echt kenmerkend voor retro badkamers. Deze kranen hebben vaak ronde vormen en sierlijke vormen en zijn daardoor echte eyecatchers. Retro kranen zijn vaak niet van rvs gemaakt, maar hebben een koper of messing kleur.

Verschillende soorten tegels

Nu heb je voornamelijk tegels met een afmeting van 60x60 cm of groter, alleen decortegels hebben vaak een kleiner formaat. Vroeger waren tegels een stuk kleiner. In een retro badkamer zul je dus niet snel 60x60 cm tegels tegenkomen. Tegels die je vaak in een retro badkamer ziet zijn metrotegels, dit zijn kleine rechthoekige tegels. Ook terrazzo tegels zijn kenmerkend voor een retro badkamer.

Complete ontzorging

Bij Sani4All zijn we er om je compleet te ontzorgen. Of je nu graag inspiratie op wil doen voor je retro badkamer, of van advies wil worden voorzien. We staan voor je klaar! In een van onze winkels kunnen onze adviseurs je voorzien van advies. Daarnaast kunnen zij een 3D-ontwerp maken van je nieuwe badkamer. Ben je tevreden met dit ontwerp en heb je de badkamer gekocht? Dan wordt deze, gratis, bij je thuisbezorgd. Ook kunnen we de volledige montage van je nieuwe badkamer voor je verzorgen. Zo hoef jij je nergens zorgen om te maken en kun je optimaal genieten van je nieuwe badkamer.