3 tips om een gezellige buitenruimte te creëren

3 tips om een gezellige buitenruimte te creëren

Je werkt hard om je huis mooi te houden. Je bent trots op je capaciteiten om je leefruimte brandschoon en onberispelijk te houden, terwijl je het toch gezellig, comfortabel en welkom houdt. Zodra de gasten binnenkomen, kunnen ze alleen maar zeggen hoezeer ze het gevoel hebben dat je huis er goed uitziet. Maar, terwijl je veel tijd, moeite en aandacht steekt in het creëren van de perfecte binnenruimte, moet je ook je buitenruimte niet vergeten!

Nu het langzaam mooier weer wordt, is het tijd om aan de tuin te denken. Bbq partijtjes, relaxen in de tuin en nog veel meer is een stuk gezelliger in een mooie tuin. Daarom zijn wij hier om te helpen.

Hier zijn 3 tips die samen met Armondo zijn opgesteld om je een handje te helpen.

Maak een speciale plaats

Eerst en vooral is het van cruciaal belang om een geschikte ruimte vrij te maken voor gebruik. Het is aan jou waar je het neerzet, maar je zult een evenwicht moeten vinden tussen de sfeer die je wilt creëren en de beperkingen van je ruimte.

Buitenruimtes hebben baat bij hoeken, omdat die van nature knus zijn en ervoor zorgen dat je buitenruimte je uitzicht niet overneemt. Bovendien, hoe dichter je buitenruimte bij je achterdeur is, hoe meer samenhang je kunt bereiken met je interieurontwerp.

Zorg voor evenwicht tussen vorm en esthetiek

Maak je buitenomgeving mooi en weerspiegel je eigen smaak. Denk daarbij ook aan het oorspronkelijke doel van de ruimte. Is het een plek waar je in alle rust wilt ontspannen met een mooi boek na een lange dag op het werk? Is het bedoeld als een gemeenschappelijke ontmoetingsplaats? Wordt het een plek voor informele familiebijeenkomsten of uitbundige tuinfeesten?

Natuurlijk zijn er geen goede of foute antwoorden, maar het zal invloed hebben op de meubels die je gebruikt, hoe je ze rangschikt, en de ruimtelijke relaties tussen de stukken. Je moet een evenwicht vinden tussen je artistieke en esthetische doelstellingen en de vereisten van de ruimte.

Verwerk natuur in je tuin

Hoewel je buitenruimte moet beschikken over basisvoorzieningen zoals meubilair, wat bescherming en eventueel zelfs een terrasverwarmer voor regenachtige dagen of kille nachten, moet het ook de natuur omarmen. Daar draait het tenslotte allemaal om in de natuur.

Dus, hoewel vrijwel zeker door de mens gemaakte goederen zoals meubels, ornamenten en andere decoraties in je buitenruimte aanwezig zullen zijn, is het zaak dit in evenwicht te brengen met natuurlijke schoonheid. Natuurlijke materialen zoals sfeer, steen, katoen en wol moeten worden gebruikt. Probeer klimplanten te kweken op je patio of pergola, of voeg buitenplanten toe aan je ruimte.