4 redenen voor meer glazen deuren in huis

4 redenen voor meer glazen deuren in huis

Overweeg je te gaan voor meer glazen deuren in huis? Dat kan om meerdere redenen een goed idee zijn. In dit artikel zetten we er 4 voor je op een rijtje. Zo weet je beter waar je aan toe bent. Denk bijvoorbeeld aan het ruimtelijke gevoel, de hygiëne, privacy en het feit dat je ze goed op maat kunt bestellen. De glazen deuren op maat van GLAZZ zijn daar een goed voorbeeld van. Lees snel verder om meer te weten te komen.

1: Een ruimtelijk en modern gevoel

Ook al sluit je ruimtes met deuren van elkaar af, met glazen deuren behoud je een ruimtelijk gevoel in huis. De ruimte lijkt er groter door. Met glazen deuren valt er in je kamers meer licht naar binnen, op een natuurlijke manier. In huis is het erg open en modern als er veel gewerkt wordt met glas.

Het geeft een strakke look aan je interieur. Los van het glas in de deur kun je de look van de deur afmaken met een bijpassend frame. Dat kan een stoer zwart frame zijn, of een rustig frame zonder opvallende uitstraling. Zo heb je de mogelijkheid om de deur aan te laten sluiten bij jouw woonstijl.

2: Eenvoudig schoon te maken

Een groot voordeel van glas als materiaal, is dat het makkelijk schoon te maken is. Het effen oppervlak is makkelijk met een doekje af te nemen en vuil blijft niet aan glas hechten. Daarom zijn glazen deuren in het kader van hygiëne een erg slimme zet. Het is daarom niet gek dat je de glazen deuren vaak in praktijken of kantoren tegen komt.

3: Mogelijkheden voor privacy

Bij een glazen deur denk je misschien al meteen aan een deur waar je volledig doorheen kunt kijken. Dit hoeft echter niet zo te zijn. Er zijn genoeg glazen deuren die ook mogelijkheden voor wat privacy kunnen bieden. Zo zijn er glazen die niet volledig transparant zijn of kun je een deel van het raam afplakken. Op die manier kan de deur ook bij ruimtes als een toilet of badkamer worden geplaatst.

4: Glazen deur op maat

Zoek je een deur met specifieke maten? Dat kan met een glazen deur. De glazen deuren zijn namelijk op maat te bestellen. Voor veel mensen een reden om voor dit type deur te gaan. Ook voor de kamers met moeilijke vormen die niet standaard verkrijgbaar zijn, is de glazen deur geschikt.