6 tips voor het verzorgen van een Yucca

6 tips voor het verzorgen van een Yucca

Weinig planten zijn zo populair als de Yucca. Maar misschien zegt deze naam je wel helemaal niets! De Yucca staat ook wel bekend als de palmlelie. Dat klinkt al bekender, toch? De palmlelie heeft een ruige uitstraling en wordt vaak geassocieerd met de woestijn. Dit maakt dat de palmlelie ook erg onderhoudsvriendelijk is. De Yucca is niet voor niets een erg populaire plant. Zowel binnen als buiten doet deze plant het goed. Ondanks dat deze plant onderhoudsvriendelijk is, vereist hij natuurlijk wel enige verzorging. Wij leggen je graag uit hoe je dit aanpakt.

Water geven

De palmlelie heeft bijzonder weinig water nodig. De plant slaat namelijk water op in de stam. Hierdoor kan de plant in de winter prima 6 weken zonder water. Tijdens warme dagen geef je de palmlelie wel wat vaker water. Sproeien is niet nodig.                          

Licht

Bij voorkeur zet je de Yucca op een plek waar hij veel licht krijgt. Bij voldoende licht blijven de bladeren het mooist. Zorg voor minimaal 5 uur zonlicht per dag. Draai de plant af en toe, zodat alle kanten gelijkmatig worden belicht.

Binnen en buiten

Sommige soorten van de palmlelie zijn beter geschikt als kamerplant. Maar sommige soorten verdragen vorst prima en kunnen dus ook naar buiten. Droge lucht is voor de plant geen probleem. Dus ook wanneer je deze binnen bij de radiator hebt staan, overleeft de palmlelie dat wel.

Bodem

Yucca’s houden van een doorlatende potgrond die geschikt is voor kamerplanten. Een mix van potgrond, zand en perliet kan een goede optie zijn. Vermijd zware, kleiachtige grond. Dit kan namelijk leiden tot wateroverlast en wortelrot.

Voeding

Palmlelies hebben niet zoveel voeding nodig. Je kan eens per maand kamerplanten meststof gebruiken. Verdun deze dan wel eerst tot de helft van de aanbevolen sterkte, om overbemesting te voorkomen.

Snoeien

Yucca’s hebben weinig snoei nodig. Je kunt wel voorzichtig dode bladeren en bruine punten verwijderen met een snaar. Pas hierbij op voor de scherpe bladranden van de palmlelie! Draag desnoods handschoenen.

Hopelijk lukt het jou met deze tips om jouw palmlelie de beste zorg te geven! Een mooie nieuwe Yucca kopen? Klik hier voor een Yucca van My Palmshop!