Hoeveel kost een uitvaart gemiddeld?

Hoeveel kost een uitvaart gemiddeld?

Wat kost een gemiddelde uitvaart in Nederland? Dit is handig om te weten als je nadenkt over het afsluiten van een uitvaartverzekering. Heb je geen idee wat een uitvaart precies kost? Lees dan dit artikel. Wij vertellen je alles over de gemiddelde uitvaartkosten in Nederland en waar je op moet letten als je een uitvaart gaat regelen.

Kosten voor de uitvaart

Waar je het meest geld aan zult uitgeven, zijn de kist en de ceremonie van de begrafenis of de crematie. Een kist kost gemiddeld 1000 tot 2000 euro. Voor een uitvaartceremonie moet je rekening houden met kosten van ongeveer 1000 tot 1500 euro. Dit is afhankelijk van de uitvoering en de locatie. Als je ervoor kiest om je dierbare te laten cremeren, moet je rekening houden met kosten van ongeveer 600 euro. Bij een begrafenis betaal je meestal wat meer. Je moet namelijk betalen voor de plaats en je moet een grafsteen laten maken. De kosten hiervoor zijn ook ongeveer 1000 tot 2000 euro.

Extra kosten bij een uitvaart

Bij een begrafenis of crematie komen meestal nog veel andere kosten kijken. Zijn er veel mensen aanwezig? Dan zul je redelijk wat kosten hebben aan catering. Je moet ook betalen voor rouwkaarten en voor het vervoer van de kist. Als je een uitvaartdienst wilt laten houden, moet je ook de kosten hiervoor betalen. Dit is meestal ongeveer 200 euro. Al met al kun je dus wel 1000 tot 2000 euro extra uitgeven aan allerlei kosten rondom de uitvaart.

In totaal ben je voor een uitvaart dus rond de 5000 en 10.000 euro. Gemiddeld kosten een uitvaart in Nederland namelijk zo'n 7.500 euro. Een flink bedrag dus.

Hoe verzeker je een uitvaart?

Wanneer je een uitvaartverzekering afsluit, betaal je maandelijks of jaarlijks een premie. Dit is afhankelijk van je leeftijd en de hoogte van het uitvaartkapitaal. Dit is het bedrag dat je verzekeraar uitzendt als je komt te overlijden. Wil je een goedkope uitvaartverzekering afsluiten? Vergelijk het aanbod dan op internet, om zo de beste een meest goedkope verzekering te zoeken. Zoek een verzekering die voldoet aan al jouw wensen. Zo weet je zeker dat je nabestaanden niet last zullen hebben van veel extra kosten.