Kantoor inrichten, zo doe je dat!

Kantoor inrichten, zo doe je dat!

Een fijn kantoor zorgt voor betere werkprestaties, een leukere sfeer en minder ziekteverzuim. Als je binnenkort een nieuw kantoor in gaat richten, hebben wij een aantal tips voor je. Zodat ook bij jou op kantoor de productie stijgt en medewerkers tevreden zijn!

Flexibele werkplekken

Deze tijd vraagt om flexibiliteit. De Coronacrisis heeft ervoor gezorgd dat medewerkers zich minder gebonden voelen aan een vaste werkplek. Er wordt veel meer thuisgewerkt en op kantoor komt het steeds minder voor dat iemand ‘zijn eigen werkplek’ heeft. Flexibele werkplekken dus. Deze werkplekken moeten zo ingericht zijn dat iedereen op kan werken. Een aanrader hierbij is om voor kantoormeubelen te kiezen die iedereen snel op zijn/haar hoogte in kan stellen. Dit zorgt ervoor dat iedereen overal fijn kan werken op kantoor. Door te kiezen voor een elektrisch verstelbaar bureau kun je in een paar seconden een werkplek op hoogte instellen. Elektrisch verstelbare bureaus kun je vinden bij Havic. Je kunt hier overigens ook prima terecht voor alles op het gebied van kantoormeubelen.

Veel groen

Medewerkers op kantoor waarderen het als er veel aandacht wordt besteed aan groen. Planten zorgen voor een betere werksfeer en kleden een kantoor ook nog aan. De hoeveelheid soorten planten is groot dus er is altijd wel een soort die goed past bij je inrichting. Hou je van veel kleur? Of juist liever neutrale, groene planten? Ze zijn allemaal verkrijgbaar. Er zijn planten die ideaal zijn voor op kantoor en vrijwel geen onderhoud vergen. Groot voordeel van planten is dat ze veel schadelijke stoffen uit de lucht halen en hiervoor schone lucht teruggeven. Dat komt de productiviteit alleen maar ten goede.

Veel opbergruimte

Een opgeruimd kantoor zorgt voor een hogere productie en een betere werksfeer. Door als bedrijf zo veel mogelijk digitaal te doen, voorkom je al veel rondslingerende papieren en mappen. Ook kasten op kantoor zorgen ervoor dat alles netjes opgeborgen kan worden en de bureaus netjes blijven. Veel bedrijven kiezen voor een ‘clean desk policy’, waarbij ieder bureau aan het einde van de dag leeg moet zijn. Ladeblokken zijn ideaal om kantoren ruim en overzichtelijk te houden. Je kunt ladeblokken vinden bij de expert op het gebied van kantoormeubelen; Havic. Klik hier voor de mogelijkheden. Je kunt hier ook prima terecht voor bijvoorbeeld draaideurkasten om je kantoor ruim en overzichtelijk te houden.