Thuiswerken is heerlijk, maar hoe doe je dat ergonomisch?

Thuiswerken is heerlijk, maar hoe doe je dat ergonomisch?

Werk je al bijna twee jaar aan de keukentafel? Dan is de kans groot dat je óf voortdurend met jouw nek omhoog moet kijken óf dat je als een soort Quasimodo zit. Het is nu de hoogste tijd om een ergonomische werkplek in te richten. Hier leest je hoe.

De bureaustoel

Je hebt het waarschijnlijk al geraden: De bank is geen goed idee: hij is te zacht, je zit niet recht voor het scherm en de kans is groot dat je geen muis gebruikt, wat betekent dat je handen niet in een goede positie zitten. Kortom, investeer dus in een bureaustoel. Als je een in hoogte verstelbare stoel hebt, kun je deze ideaal positioneren! Zorg ervoor dat je heupen hoger zijn dan je knieën, je armleuning op ellebooghoogte is en je rug recht is. Bezoek eens de website van Kato & bekijk het assortiment voor verschillende ergonomische bureaustoelen.

Het bureau

Hoe mooi ze er ook uitzien, die smalle, platte bamboe tafels die als bureau worden verkocht zijn niet geschikt voor jou. Niet alleen kun je er niet met je hele lichaam onder zitten, maar je hebt ook heel weinig ruimte op je bureau, dus alles wordt op elkaar gepropt en je kunt niet ergonomisch werken. Investeer dus in een groot bureau waar je stoel net niet onder past: De armleuningen van je bureaustoel moeten even hoog zijn als je bureau.

Het scherm op de juiste hoogte

Naast een apart toetsenbord en muis is ook een apart beeldscherm essentieel. Een monitor kan door het apparaat zelf in hoogte worden versteld, of je kunt er een stuk papier onder leggen. In beide gevallen moet je jouw hoofd recht kunnen houden en de monitor kunnen zien in plaats van met je neus een beetje omhoog of omlaag te staren. Een aparte monitor neemt nogal wat ruimte in beslag, dus zo'n bureau zal wat groter moeten zijn als je het wilt gebruiken met een toetsenbord eronder.

Hulp bij het creëren van de juiste zit plek

Het creëren van de ideale kantine of het inrichten van projecten in het algemeen is een klus wat p tijd en energie kost. Wanneer je daar de tijd en ruimte voor hebt, kan dit een ontzettend leuke manier zijn om creatief aan de slag te gaan. In het geval dat je geen tijd hebt, kun je de juiste bedrijven benaderen om dit voor je te doen!