Tips voor het verhogen van je libido

Tips voor het verhogen van je libido

Als je regelmatig geen seksuele fantasieën of verlangens hebt en het ontbreken van deze sensaties emotioneel ongemak veroorzaakt, kun je de diagnose hypoactieve seksuele luststoornis krijgen. Je arts kan onderzoeken waarom je seksuele verlangen niet zo hoog is als je zou willen. Om dit probleem op te lossen, kun jeseksuele begeleiding en voorlichting krijgen. De arts kan je ook medicijnen geven zoals Camagra of andere effectieve medicijnen. Hormoonbehandeling is ook een van de meest aangeboden oplossingen voor dit probleem.

Seksuele begeleiding en voorlichting krijgen

Een lage geslachtsdrift kan worden geholpen door te praten met een sekstherapeut of counselor die ervaring heeft met het omgaan met seksuele problemen. Seksuele respons en techniekeducatie is vaak onderdeel van de therapie. Hoogstwaarschijnlijk kan je therapeut of counselor suggesties doen voor boeken om te lezen of activiteiten voor koppels. Counseling voor echtparen die te maken hebben met huwelijksproblemen kan ook helpen bij het bevorderen van emoties van verlangen en verbinding.

Effectieve medicijnen gebruiken

Je arts zal de medicijnen die je momenteel gebruikt analyseren om te zien of deze medicijnen je libido beïnvloeden. De zin in seks kan bijvoorbeeld worden verminderd door antidepressiva zoals paroxetine (Paxil) en fluoxetine (Prozac, Sarafem). De arts kan voorstellen dat je je huidige antidepressiva overschakelt naar Bupropion (Theyllbutrin SR, Theyllbutrin XL). Het is een apart soort antidepressivum dat af en toe wordt toegediend aan mensen met seksuele interesse/opwekkingsproblemen, omdat het doorgaans het seksuele verlangen versterkt. Je arts kan je ook een medicijn voorstellen zoals Camagra of andere medicijnen om je libido te verhogen.

Sporten en meer ontspannen zijn

Regelmatige aerobe oefeningen en krachttraining kunnen je lichaamsbeeld, humeur, libido, uithoudingsvermogen en seksleven verbeteren. Probeer jezelf te ontspannen, want je geslachtsdrift kan worden vergroot door een effectievere aanpak te vinden om met alledaagse problemen, financiële stress en werkgerelateerde stress om te gaan. Je meer op je gemak voelen tijdens seks kan je seksdrive ten goede komen. Je moet ook proberen in contact te komen met je partner. Open en eerlijke communicatie tussen partners resulteert over het algemeen in sterkere emotionele banden die de seksuele prestaties kunnen verbeteren. Openlijk spreken over seks is ook cruciaal. Het bespreken van je voorkeuren kan een meer intieme seksuele omgeving creëren.