Vier redenen om voor glasvezelbehang te kiezen

Vier redenen om voor glasvezelbehang te kiezen

Wil je thuis zelf gaan behangen? Ben je een professioneel behanger? In beide gevallen is glasvezelbehang een absolute aanrader. Dit behang is ideaal voor de doe-het-zelver, maar zeker ook voor de professionele behanger. Steeds meer mensen kiezen voor glasvezelbehang, maar waarom?

Glasvezelbehang laat vocht door

Muren krijgen per jaar tussen de drie- en vierduizend liter vocht te verwerken. Als je hiervoor het verkeerde behang gebruikt, kan dit betekenen dat vocht niet weg kan en zich op gaat hopen. Dit kan leiden tot schade aan de muren, wat tot hoge herstelkosten kan leiden. Glasvezelbehang is gemaakt van glasvezel, deze grondstof ademt en laat vocht door. Al die duizenden liters vocht kunnen bij dit behang prima hun weg naar buiten vinden, zonder dat dit tot schade aan de muren leidt.

Voor ieder interieur het juiste glasvezelbehang

Hou je van natuurlijke tinten? Dan past natuur behang prima bij jouw woonstijl. Heb je een kantoor met veel hout? Kies dan voor glasvezelbehang in houtstijl. Ook voor op kantoren zijn er prima glasvezelbehangstijlen te vinden, denk hierbij aan een natuurlijke stijl die toch prima past bij een zakelijke omgeving. Je kunt uit nog veel meer soorten kiezen, denk hierbij aan 3D behang, kalk mat behang en barok behang. Jouw ideale glasvezelbehang ga je gegarandeerd vinden. Ben je handig? Dan is de kans groot dat je dit behang zelf kunt aanbrengen.

Egaal vliesbehang voor een strak interieur

Vliesbehang is een soort glasvezelbehang wat steeds meer wordt toegepast. Denk hierbij aan toepassingen in huizen, kantoren, maar ook bijvoorbeeld in instellingen. Dit behang is oersterk, bestaat uit meerdere lagen en is krimpvrij. Je kunt kiezen voor een soort vliesbehang dat stevig dicht geperst is, waardoor deze glad is. Dit strakke behang is ideaal voor moderne inrichtingen. Dit structuurloze behang maakt een inrichting strak en trendy.

Ideaal voor nieuwbouwhuizen

Vliesbehang is ideaal voor nieuwbouwwoningen, vaak zit er nog veel vocht in de muren als deze nieuwe huizen worden opgeleverd. Als er bijvoorbeeld in de herfst gebouwd wordt, kunnen de muren aardig vol komen te zitten met water. Met vliesbehang weet je zeker dat dit behang vocht doorlatend is en je hier later nooit problemen mee zult krijgen.