Waarop moet u letten bij het kiezen van een tuinpoort?

Waarop moet u letten bij het kiezen van een tuinpoort?

Tuinpoorten zorgen in veel tuinen voor een in- en uitgang. Het kan een extra omheining rond uw tuin zijn of gewoon een veiligheidspoort voor kinderen en/of dieren. Hoe dan ook, het is een praktisch en onmisbaar onderdeel van uw tuin. In deze blog gaan we in op alle punten waar u rekening mee moet houden bij het kiezen van een tuinpoort. Zo maakt u de beste keuze die mogelijk is!

Veiligheid van dieren en kinderen

Wilt u dat uw tuinpoort ervoor zorgt dat kinderen en/of dieren uw tuin niet verlaten? Zorg er dan voor dat uw tuinpoort geschikt is voor dit doel. Tuinpoorten van Hekwerkonline.nl zijn hier zeer geschikt voor. U heeft de keuze uit verschillende hoogtes, en u kunt ook kiezen tussen open en gesloten constructies. U kunt ook een kinderslot in de tuinpoort laten installeren. Dit zorgt ervoor dat een kind het hek niet kan openen. Mocht u er moeite mee hebben om het slot te installeren, kunt u  altijd de hulp van specialisten bij Hekwerk inschakelen.

Geen ongewenst bezoek

Tuinpoorten worden onder andere gebruikt om ongewenste bezoekers buiten de tuin te houden. Ze zorgen ervoor dat het bijna onmogelijk is om te gluren. Hiervoor is het belangrijk dat uw tuinpoort hoog genoeg is en bijvoorbeeld voorzien is van een slot. Op deze manier kunnen alleen mensen die een sleutel hebben uw tuin in. Ook kunt u het beste kiezen voor een tuinpoort met een gesloten structuur. Zo kan niemand door de schutting heen kijken, en geniet u van maximale privacy in uw tuin.

Keuze van materiaal

Heeft u de rest van uw tuin afgeschermd met een bepaald soort materiaal? Probeer dan de stijl van uw tuinpoort af te stemmen op de stijl van uw schutting. Op die manier creëert u een eenheid in de stijl van uw tuin. Er zijn ook gevallen waarin alleen de achterkant van een tuin afgeschermd hoeft te worden met een tuinpoort, bijvoorbeeld een huis aan het water. In zo'n geval hoeft u de tuinpoort niet zozeer af te stemmen op de rest van de tuin. Kijk voor de verschillende opties eens op de webshops die op het internet te vinden zijn zoals fenceweb.com.