Waterverzachter, wat voor jou?

Waterverzachter, wat voor jou?

Waarschijnlijk heb je er weleens van gehoord; waterverzachters. Steeds meer mensen ontdekken de voordelen van ervan. Agressieve schoonmaakmiddelen kunnen met de komst van waterverzachters nu eindelijk de deur uit, het poetsen wordt een stuk eenvoudiger en het levert je ook nog eens veel geld op. Kortom, een waterverzachter biedt alleen maar voordelen!

Glanzende douche

Een waterverzachter zorgt ervoor dat water zacht wordt. Dit betekent dat er na gebruik vrijwel geen kalk meer in het water zit en er dus ook geen kalk achter kan blijven na het schoonmaken. Vaak zie je bijvoorbeeld in een douche dat tegels en wanden wat flets overkomen. Met zacht water zorg je ervoor dat deze tegels en wanden weer prachtig gaan glanzen. Je douche ziet er weer uit als nieuw.

Geld besparen

Waterverzachters leveren je veel geld op. Veel apparaten in je huis, zoals een wasmachine of een boiler gaan kapot als deze gaan verkalken. Deze apparaten moeten vervolgens gerepareerd worden en in het ergste geval zelfs worden vervangen. Ook kun je ervoor kiezen om regelmatig met ontkalkingsmiddelen aan de slag te gaan of als er problemen zijn, een ontkalkingsprocedure uit te voeren. Je kunt dit allemaal voorkomen door te kiezen voor een waterverzachter. Je apparaten blijven hierdoor goed functioneren, dit bespaart je veel geld.

Geen agressieve schoonmaakmiddelen meer

Kalk is hardnekkig om weg te krijgen. Vaak moet je hiervoor agressieve schoonmaakmiddelen inzetten om deze kalk weg te krijgen. Als je een waterverzachter gebruikt, wordt de kalk eruit gehaald en blijft er zacht water over. Hierdoor hoef je minder schoon te maken en wat er nog wel gedaan moet worden, kan worden schoongemaakt met niet-agressief schoonmaakmiddel. Dat is beter voor het milieu en als het in aanraking komt met je huid hoef je niet bang te zijn dat je hier iets aan overhoudt. Je zult ook merken dat je veel minder vaak hoeft schoon te maken. Zacht water laat namelijk geen kalksporen na, waardoor je ook veel minder vlekken in huis zult hebben. Ook kom je geen doffe plekken meer tegen op bijvoorbeeld vloeren en ramen. Juist die doffe plekken, dat kost altijd veel tijd om deze schoon te maken. Met een waterverzachter, behoort dat tot het verleden.