Wees niet langer een dief van je eigen portemonnee met deze drie bespaartips!

Wees niet langer een dief van je eigen portemonnee met deze drie bespaartips!

Veel mensen zijn een dief van hun eigen portemonnee zonder dat ze het zelf doorhebben. Je vraagt je nu misschien af: wat bedoelen ze toch met ‘een dief zijn van je eigen portemonnee’? Eigenlijk komt het er kort gezegd op neer dat je teveel betaalt. Omdat je eenvoudig zou kunnen besparen, maar dat niet doet, ben je dus eigenlijk een ‘dief’ van je eigen portemonnee. Ben je benieuwd hoe jij aan het eind van de maand wat extra geld in je portemonnee kunt overhouden? Verdiep je dan eens in onderstaande drie bespaartips.

1. Koken op inducatie

Op gas koken, vroeger wisten we niet anders, maar tegenwoordig wordt het als ouderwets bestempeld. Gezien de huidige gasprijzen is op gas koken zo 2021. Dit jaar, in 2022, gaan we voor inductie. Net als bij keramisch koken, wordt er ook bij inductie op elektriciteit gekookt. Het verschil tussen keramisch en inductie zit hem in de manier van opwarmen. In tegenstelling tot keramisch koken, wordt bij koken op inductie de plaat zelf niet heet. De pan wordt verhit door spoelen en steeds wisselende magnetische velden en de wervelstromen die daardoor ontstaan. Bij inductie gaat de minste energie en warmte verloren. Het is dan ook de meeste efficiënte manier van koken.

2.  Douchetimmer

Al dat warme water dat door de douchekraan stroomt moet op de één of andere manier verwarmt worden. Je raad het al: dit gebeurt met gas. Hetzelfde geldt uiteraard wanneer je warm water wilt tappen om de afwas te doen. Ook dan is er gas nodig om het water op te warmen. Het meeste warme water gaat echter verloren tijdens het douchen. Je wilt niet weten hoeveel onnodige liters warm water er dagelijks in de doucheputjes van Nederlandse huishoudens verdwijnt. Ontzettend veel. Schaf daarom een douchetimer aan en je doucht nooit meer langer dan nodig.

3. Led verlichting

Naast inductie heeft ook LED de toekomst. Of beter gezegd: LED heeft zijn intrede enkele jaren terug eigenlijk al gemaakt en is niet meer uit onze huizen, garages, schuren, magazijnen, fabriekshallen en kantoorpanden weg te denken. LED is ontzettend energiezuinig. Wil je wat centen besparen? Loop dan zeker even alle lampen na om te zien of alle gloei- en halogeenlampen al zijn vervangen door energiebesparende LED lampen. Heb je nog niet de juiste LED lampen in huis, zoals downlights, strips of LED high bay trailers bijvoorbeeld? Schaf ze dan snel aan op bijvoorbeeld ledlichtstunter.nl!