Zo kun je afvallen met een crosstrainer

Zo kun je afvallen met een crosstrainer

Wil jij graag afvallen en ben je benieuwd hoe je dat het best kunt aanpakken? Een crosstrainer kan misschien een goede manier zijn. Er gelden een paar handige tips, waar je in eerste instantie misschien niet meteen aan zou denken. Wist je bijvoorbeeld dat het belangrijk is om goed op je hartslag te letten? Door die in de juiste ‘zone’ te brengen zorg je ervoor dat jouw lichaam besluit vet te gaan verbranden, in plaats van koolhydraten. (bron) Essentieel voor het afvallen op een crosstrainer, zodat je daar de beste resultaten mee kunt bereiken.

Wij zetten een paar handige tips voor je op een rij, ook op het gebied van voeding en bijvoorbeeld om jezelf een actieve levensstijl aan te meten. Belangrijke elementen, die er samen voor zorgen dat je het afvallen op een crosstrainer zo effectief mogelijk kunt maken. 

Hartslag in de vetverbrandingszone

De intensiteit waarmee je traint bepaalt of je daarmee kunt afvallen of dat je vooral aan je conditie kunt werken. Het is iets dat lang niet iedereen weet, maar je lichaam bepaalt op basis van je hartslag welke cellen het verbrandt om energie op te wekken voor het sporten.

Train je te ‘hard’? Dan werk je aan je conditie, omdat je lichaam de koolhydraten gebruikt om energie te genereren. Zou je het iets rustiger aan doen? Dan verleid je jouw lichaam om de vetcellen daarvoor te gebruiken, zodat je kunt afvallen. Het is daarom de moeite waard om te trainen op 60 - 70% van je maximale hartslag. Dat is de juiste ‘zone’, waarmee je voorkomt dat je alleen aan je conditie werkt en je daarvan niet slanker zal worden. 

Sporten met de juiste voeding

Bovendien lukt afvallen met een crosstrainer het best als je ondertussen ook rekening houdt met de juiste voeding. Dat betekent niet dat je automatisch minder moet gaan eten, maar wel dat je moet minderen met een paar ongezonde ingrediënten en onderdelen van maaltijden. Probeer bijvoorbeeld zo min mogelijk sauzen te eten, omdat daar vaak veel koolhydraten en vetten in zitten.

Kies aan de andere kant voor een paar eiwitrijke snacks en zorg er ’s avonds voor dat je probeert wat meer groenten in plaats van vlees te eten. Een paar handige tips, waarmee je er vanuit je voeding voor zorgt dat het afvallen met een crosstrainer een stukje gemakkelijker zal worden. Uiteraard is het ondertussen wel belangrijk om goed te blijven sporten, zodat het daar niet aan zal liggen. 

Van de crosstrainer naar een actieve levensstijl

Tenslotte is het de bedoeling om te gaan afvallen met een crosstrainer (goede modellen vind je bij Verantwoord Afvallen), en om jezelf daarnaast een actieve levensstijl aan te meten. Zorg er bijvoorbeeld voor dat je vaker de trap neemt en parkeer de auto eens een parkeergarage verder. Daag jezelf uit om verder te lopen of neem de fiets waar je anders misschien met de bus zou gaan. Op die manier ben je meer in beweging, waardoor je ook buiten het afvallen om op de crosstrainer werkt aan je conditie en shape, zodat je jouw doelen gemakkelijker kunt bereiken.