3 tips voor een prettige werkomgeving

3 tips voor een prettige werkomgeving

Werknemers brengen veel tijd door op kantoor. Het is daarom belangrijk dat er voldoende aandacht wordt besteed aan de inrichting van het kantoor. Een prettige werkomgeving zorgt ervoor dat medewerkers gemotiveerd zijn, de werksfeer goed is en er voldoende productie wordt geleverd. Wij hebben 3 tips voor je hoe je een prettige werkomgeving kunt creëren op kantoor.

Een groen kantoor is een gezond kantoor

Planten hebben veel voordelen; ze zorgen voor extra zuurstof, zijn rustgevend en verlagen ook nog eens het stressniveau. Werknemers houden van planten op kantoor, het zorgt voor afwisseling en het brengt sfeer. De keuze is ruim op het gebied van planten, het is bijvoorbeeld mogelijk om voor planten te kiezen die qua kleur en uitstraling goed aansluiten op het interieur. Qua verzorging is het mogelijk om te gaan voor planten waar je weinig werk aan hebt. Volledige muren van planten is ook mogelijk, de zogenaamde groene afscheidingswanden.

Goede kantoormeubelen

Zorg voor goede bureaus en bureaustoelen voor je medewerkers. Medewerkers brengen veel tijd door op hun werkplek, fulltime medewerkers vaak veertig uur of meer. Een goede bureaustoel uitkiezen voor een medewerker is feitelijk maatwerk. Ieder mens is namelijk anders; een andere lengte, ander gewicht en andere werkhouding. Ook voor de keuze van het bureau moet er goed gekeken worden naar wat bij de medewerker past. Goede kantoormeubelen zorgen ervoor dat medewerkers gemotiveerd blijven en geen fysieke klachten krijgen, hiermee kun je als bedrijf ook het ziekteverzuim laag houden.

Breng sfeer op kantoor

Door bijvoorbeeld schilderijen of foto’s aan de muur te hangen, breng je sfeer op kantoor. Dit kun je ook doen met bijvoorbeeld een mooi inspirerend beeld of een aquarium. Als je meerdere kantoren hebt als bedrijf, zou je ieder kantoor een eigen identiteit mee kunnen geven. Dit zorgt ervoor dat medewerkers hun kantoor ervaren als een eigen plekje, wat als prettig wordt ervaren. Je kunt ook aan de medewerkers vragen of zij een idee hebben om de sfeer op kantoor te verhogen. Bijvoorbeeld als een medewerker als hobby schilderen heeft, kun je overwegen om een schilderij van deze persoon aan de muur te hangen. Hierdoor voelen medewerkers zich meer verbonden met het bedrijf.