Dit zijn de voordelen van een notitieboekje

Dit zijn de voordelen van een notitieboekje

Een fervent notitieboek schrijver wordt pas iemand die het notitie boek altijd bij zich draagt. Juist daarom moet het, naast zijn oorspronkelijke functie om het geschreven woord adequaat vast te leggen, ook esthetisch heel aantrekkelijk zijn. Een hoge mobiliteit is ook een voordeel. Wij hebben de markt al voor u gepeild en alleen notebooks in ons assortiment opgenomen die aan deze eisen voldoen.

In onze digitale wereld lijkt het analoge notitieboeken een relikwie uit vervlogen tijden: een mooi boek met een omslag van karton, linnen of leer. Als u naar binnen kijkt, kunt u door lege pagina's bladeren - vierkant, gelinieerd, met een fijne puntmatrix of blanco. Het notitieboekje komt tot leven en legt verhalen vast, schetst observaties en vluchtige ideeën.

De notitieboeken worden een trouwe vriend, een constante metgezel die ons aanmoedigt persoonlijke indrukken vast te leggen - of het nu alleen voor onszelf is of voor het nageslacht. We houden het bij door gedachten op papier vast te leggen, waardoor ze tastbaarder worden.

Pak je notitieboek

Pak bijvoorbeeld notitieboeken uit je jeugd. U zult merken hoe uw eigen herinneringen in de loop der tijd zijn veranderd. Sommige inzendingen kunnen alledaags zijn, andere doorspekt met inzichten en bekentenissen die je op dat moment niet voor mogelijk had gehouden. Notitieboeken zijn net kleine kunstwerkjes, elk zo individueel als hun schepper.

Of het nu gaat om poëzie, proza of literaire reisdagboek - de meeste zijn ontstaan uit handgeschreven momentopnamen, losse fragmenten in de vorm van aantekeningen. Zij vinden hun voltooiing in het creatieve werk. Leonardo da Vinci zou de notitieboeken altijd aan zijn riem hebben gedragen. 

Een Notitieboek wordt eigenlijk een memorare als je deze lang genoeg bewaard. Het terig lezen van je notities is niet alleen een geheugensteun, maar vaak ook een vreugd om te lezen.

Met pen handgeschreven

De handgeschreven notities met pennen beslaan tienduizenden pagina's. Men schreef zijn notitieboekjes buiten, op reis, in treinen, bussen, kerken, bars en andere locaties. Daarbij was hij niet gebonden aan een bepaalde vorm. Veel mensen gebruikte zowel in leer gebonden notitieboeken als spiraalvormige schrijfblokken. Zijn schrijfgerei was afwisselend potlood, teken pennen en biros in verschillende kleuren. Zoals Handke het zelf formuleerde, zouden de notaties worden "gebruikt - omgezet in vertelling, in de sequentie, het narratief".