Een koude douche hoort bij de sauna

Een koude douche hoort bij de sauna

Het is heerlijk om eventjes helemaal te ontspannen in de sauna. De sauna is goed voor je gezondheid en je kunt je eventjes helemaal afsluiten van de buitenwereld. Na een bezoekje aan de sauna is het prettig om een koude douchte te nemen. Heb jij thuis een sauna? Dan heb jij ook ongetwijfeld een buitendouche in jouw tuin. Lees snel verder en ontdek waarom de koude douche zo belangrijk is na een bezoek aan de sauna.

Bloeddoorstroming

In de sauna is de temperatuur hoger dan in de buitenomgeving. De temperatuurverschillen zorgen voor een snellere stroming van je bloed. Tijdens een bezoekje aan de sauna worden je bloedvaten getraind. In een warme sauna ga je enorm hard zweten. Het zweten zorgt ervoor dat de bloedvaten groter worden gemaakt. Na afloop is het tijd om de bloedvaten weer op normaal niveau te krijgen. Door een koude douche te nemen, worden je bloedvaten opnieuw vernauwd.

Stop het overtollige zweten

Door de warmte in de sauna, zetten de poriën zich open. Als je na afloop niet voldoende afkoelt, dan blijven de poriën open staan. Na een tijdje blijf je nog steeds zweten. Een koude buitendouche zorgt ervoor dat je lichaam voldoende afkoelt. De poriën zullen zich na afloop van de koude douche ook gaan sluiten. Je kunt je makkelijk aankleden zonder dat het plakkerig voelt en blijft kleven.

Het ultieme gevoel

Gevoel is voor iedereen persoonlijk. Velen zijn niet dol op koud water en willen in eerste instantie geen koude douche. Wij adviseren om wel te genieten van een koude douche. Na afloop van een bezoekje aan de sauna is het zeker de moeite waard om de koude douche te proberen. Als je lichaam is opgewarmd in de sauna, dan is een koude douche erg aangenaam. Niet alleen voor je huid, maar voor je hele lichaam.

De juiste volgorde

Het is prettig om allereerst in de buitenlucht te stappen. Dit temperatuurverschil is al redelijk groot. Vervolgens ga je nog een stapje kouder en stap je onder de koude douche. Wij raden jou aan om onderaan te beginnen met afkoelen. Je kunt wennen aan de koude douche en zult niet schrikken. Begin met je voet en bouw langzaam iets meer omhoog. Je zult eindigen bij het afspoelen van je hoofd.