Eenvoudig auto laten taxeren

Eenvoudig auto laten taxeren

Wil jij een auto kopen of verkopen? Dan wil je natuurlijk niet te weinig betalen of betaald krijgen. Om deze reden kan het handig zijn om een taxatierapport aan te vragen. Een taxatie gebruik je voor verschillende redenen en is niet verstandig om over te slaan. In dit artikel leggen we precies uit waarom.

Waarde van je voertuig

Wil jij je auto verkopen, een nieuwe auto kopen of je zakelijke auto omruilen naar privé? Dan is het erg belangrijk om een taxatierapport aan te vragen. Bij een taxatierapport wordt er precies berekend hoeveel jouw voertuig waard is. Op deze manier weet je zeker dat je de auto voor de juiste prijs koopt of verkoopt. De gemiddelde prijs van een auto kan per dag verschillen en hangt af van verschillende factoren, zoals gemaakte kilometers, schade en hoe kort geleden bepaalde onderdelen vervangen zijn. Het is vrijwel onmogelijk om dit allemaal zelf uit te zoeken en te berekenen.

Belasting en verzekering

Ook is een taxatierapport nodig omdat je moet weten hoeveel BPM en bijtelling je moet betalen. Het is voor de hand liggend om dit bij je eigen garage te doen, maar dat is niet toegestaan. Je moet een onafhankelijke taxatie krijgen voor je auto. Ook voor bedrijven die auto’s kopen en verkopen is een taxatie erg belangrijk. Je wil natuurlijk niet te veel betalen en de auto’s voor een redelijke prijs kunnen aanbieden. Met een taxatie zorg je dat je de voertuigen niet voor te veel of te weinig verkoopt. Zakelijke taxatie moet je ook buiten je zaak om doen. Het moet namelijk een objectieve, onafhankelijke uitslag zijn. Dit om alles zo eerlijk mogelijk te houden. Je kunt bijvoorbeeld gemakkelijk je auto zakelijk taxeren bij Autotelex.

Er zijn nog meer redenen om je auto te laten taxeren. Bijvoorbeeld omdat je schade hebt door een ander. Je moet dan weten hoeveel de reparatie gaat kosten, om zo de kosten te verhalen. Ook is het handig voor het berekenen van je verzekeringskosten. Zo kun je de beste keuze maken qua verzekering voor jouw auto. Een taxatie is onmisbaar, je kunt online gemakkelijk een taxatie aanvragen. Meestal heb je het resultaat al snel binnen.