Ga je naar Reykjavik in IJsland? Lees deze tips voor jouw citytrip!

Ga je naar Reykjavik in IJsland? Lees deze tips voor jouw citytrip!

Reykjavik citytrip in IJsland

Reykjavik is de hoofdstad en grootste stad van IJsland. Het is gelegen aan de kust in het westen van het land en heeft een bevolking van ongeveer 120.000 mensen. Reykjavik is een moderne stad met een rijke geschiedenis en cultuur. De oorsprong van Reykjavik gaat terug tot de 9e eeuw, toen de Noorse kolonist Ingólfur Arnarson naar IJsland kwam en zich vestigde aan de kust, waar hij Reykjavik stichtte. In de loop der jaren groeide de stad en werd het een belangrijk centrum van handel en cultuur op het eiland. In de 20e eeuw ontwikkelde Reykjavik zich tot een moderne stad en werd het een belangrijke bestemming voor toeristen van over de hele wereld. Tegenwoordig is Reykjavik een populaire bestemming vanwege zijn indrukwekkende natuur, rijke cultuur en bruisende stadsleven. 

Wat te doen in Reykjavik? 

Hier zijn enkele dingen om te doen als je in Reykjavik bent. Tips voor Reykjavik sightseeing en highlights:

Bezoek het Nationaal Museum van IJsland: het Nationaal Museum van IJsland is een fascinerend museum dat de geschiedenis en cultuur van IJsland weergeeft. Het museum bevat talloze artefacten en kunstwerken die een unieke inkijk geven in de IJslandse geschiedenis en cultuur.

Wandel langs de kust van Reykjavik: Reykjavik ligt aan de kust en heeft prachtige uitzichten over de oceaan. Een leuke manier om de stad te verkennen en de Reykjavik bezienswaardigheden te zien is om langs de kust te wandelen en de verschillende stranden en boulevards te ontdekken.

Bezoek het Perlan-museum: het Perlan-museum is een uniek museum gelegen op een heuvel buiten de stad. Het museum biedt fascinerende tentoonstellingen over de natuur en geschiedenis van IJsland en heeft ook een prachtig panoramisch uitzicht over de stad en de oceaan.

Ga naar het Blue Lagoon: het Blue Lagoon is een bekende thermale badencomplex in IJsland, gelegen ongeveer 40 minuten rijden van Reykjavik. Het is een prachtige plek om te ontspannen in het fantastische IJslande landschap.

Bezoek de Hallgrimskirkja-kerk: de Hallgrimskirkja-kerk is een indrukwekkende kerk gelegen in het centrum van Reykjavik. De kerk is het hoogste gebouw van de stad en biedt prachtige uitzichten over Reykjavik en omgeving.

Maak een rondvaart door de haven van Reykjavik: de haven van Reykjavik is een belangrijk maritiem centrum en een populaire bestemming voor toeristen. Een leuke manier om de haven te verkennen is door een rondvaart te maken en de verschillende schepen en boulevards te bekijken. 

Tip: Maak een reis door de Golden Circle

De Golden Circle is een populaire toeristische route in IJsland die bestaat uit drie belangrijke bezienswaardigheden: de Gullfoss-waterval, de Geysir-geiser en Thingvellir National Park. De route is gemakkelijk te volgen en biedt prachtige natuur en historische bezienswaardigheden. De Gullfoss-waterval is een indrukwekkende waterval gelegen in het zuiden van IJsland. De waterval stort 32 meter naar beneden in twee stappen en is een van de populairste bezienswaardigheden van IJsland. De Geysir-geiser is een uniek natuurverschijnsel gelegen in het noorden van IJsland. De geiser spuit regelmatig water tot een hoogte van wel 70 meter en is een indrukwekkend gezicht. Thingvellir National Park is een prachtig nationaal park gelegen in het oosten van IJsland. Het park is rijk aan flora en fauna en biedt prachtige wandelingen en uitzichten. Het is ook een belangrijk historisch gebied en staat op de lijst van UNESCO Werelderfgoed. Als je naar IJsland reist, is het zeker de moeite waard om de Golden Circle te bezoeken en deze prachtige bezienswaardigheden te ervaren.