Hoe heet de maandag na Black Friday?

Hoe heet de maandag na Black Friday?

Black Friday is standaard de vrijdag na Thanksgiving. Een periode waar winkels stunten met veel korting op diverse artikelen. Tegenwoordig doet ook (bijna) iedere winkel in Nederland mee aan Black Friday. Voorheen werd zwarte vrijdag alleen gehouden in Amerika, maar sinds de laatste jaren is het ook populair in Nederland en België. Veel mensen zoeken dan ook gericht naar bepaalde Black Friday koopjes. Vooral electronica en gadgets zijn favoriet in deze periode. Een Philips hue black friday aanbieding of MacBook laptop deal wordt vaak gezocht rond zwarte vrijdag. Eerder waren aanbiedingen alleen beschikbaar op de bewuste vrijdag in November. Tegenwoordig probeert elke winkel dan ook maximaal rendement te halen uit zwarte vrijdag en begint dan ook met hoge kortingen ver van te voren. Maar ook de maandag na Black Friday wordt tegenwoordig als kortingen dag gezien. Ze hebben er zelfs een speciale naam aan gegeven. Hoe heet de maandag na Black Friday dan precies? Hieronder vind je alle verdere informatie.

Hoe heet de maandag na Black Friday?

De maandag na Black Friday is tegenwoordig net zo belangrijk als zwarte vrijdag. Hoe heet de maandag na Black Friday? Dit is Cyber Monday! Cyber Monday is standaard de maandag na Black Friday. Voorheen was Cyber Monday bedoeld voor alleen "software" deals, maar tegenwoordig is het net als zwarte vrijdag een kortingsdag geworden waar alle webwinkels aan meedoen. Voor Nederlanders heet de maandag na Black Friday ook gewoon Cyber maandag of de maandag na zwarte vrijdag. Vanaf half November tot ongeveer half December is het gewoon een groot kortingsfestijn bij de meeste winkels.

Hoe hoog zijn de kortingen op Cyber Monday?

Nu je weet hoe de maandag na Black Friday heet kun je gericht zoeken naar de beste deals. Dit is alleen tegenwoordig niet meer nodig. De meeste winkels maken er namelijk een lang kortingsfestijn van. Cyber Monday wordt dan ook door de meeste retailers meegenomen in de Black Friday dagen en gelden er dezelfde kortingen. De hoogte van de kortingen tijdens Cyber Monday zijn vaak niet veel anders. Tevens wordt Black Friday vaak al gebruikt om afscheid te nemen van het oude assortiment. Wanneer producten uitverkocht gaan kunnen ze niet nogmaals tijdens Cyber Monday in de aanbieding zijn. Wacht daarom ook nooit tot de maandag na Black Friday met kopen van het product wat jij op het oog hebt.

Is het de moeite waard om te wachten op Cyber Monday?

Wanneer je naar een bepaalde aanbieding zoekt hoef je niet te wachten tot Cyber Monday. De aanbiedingen die voor Black Friday gelden worden tijdens de maandag na Black Friday niet goedkoper. De hoogte van de geldende kortingen word ook berekend op de adviesprijs. Dit betekent dat je soms zelfs een artikel nog goedkoper kunt vinden buiten Black Friday en Cyber Monday om. Zo is er altijd wel een hue aanbieding te vinden. Tijdens Black Friday is de korting vaak niet nog hoger. Er zijn maar weinig winkels die korting op korting geven en hun producten voor bodemprijzen verkopen in deze periode.

Cyber Monday: De naam van de maandag na Black Friday

Antwoord op de vraag - Hoe heet de maandag na Black Friday? - kent dus een aantal mogelijkheden. De officiële benaming is Cyber Monday, maar in Nederland zeggen we ook wel Cyber Maandag of de maandag na Black Friday. Normaliter is dit de laatste maandag van November. In sommige gevallen kan dit ook de eerste maandag van December zijn.