Is last minute reizen echt goedkoper?

Is last minute reizen echt goedkoper?

Last minute vakanties zijn de afgelopen jaren steeds populairder geworden. Heb je plotseling een week vakantie, of zelfs langer? Of is er een andere reden waardoor je langere tijd niets te doen hebt? Dan is het een goed idee om na te denken over een last minute reis. Ook als je nog geen vakantie hebt geboekt, maar op het laatste moment toch van gedachte verandert, is een last minute aanbieding erg aantrekkelijk.

Maar zijn last minute reizen nou echt goedkoper? In dit artikel bespreken we wat last minute reizen is, wat de voordelen ervan zijn en of het daadwerkelijk goedkoper is dan wanneer je op tijd boekt.

Last minutes: wat houdt het in?

Als je vakanties boekt, kun je dit meestal het beste zo vroeg mogelijk van te voren doen. Hoe langer je wacht, hoe hoger de prijzen. Boek je op tijd, dan krijg je meestal namelijk vroegboekkorting. Er is echter een uitzondering hierop, namelijk als je juist heel lang wacht met boeken. Last minute vakanties zijn vakanties die je relatief laat van te voren nog boeken, waarvoor je meestal een stuk minder betaalt. Reisbureaus, hotels en vliegmaatschappijen die op het laatste moment nog een plekje vrij hebben, willen deze natuurlijk het liefst nog verkopen. Daarom wordt de prijs lager als de vertrekdatum dichtbij komt.

Populaire last minute reizen

Vooral tijdens kortere vakanties zin last minute aanbiedingen erg populair. Bijvoorbeeld in de meivakantie en de herfstvakantie. Je kunt last minute zonvakanties boeken, maar ook stedentrips en all-inclusive reizen. Als je ervoor kiest om last minute te reizen, is het verstandig om te kijken bij zoveel mogelijk reisaanbieders. Niet alleen krijg je dan de beste prijs, maar ook heb je dan meer keuze uit landen, bestemmingen en type vakanties. Populaire last minutes zijn bijvoorbeeld last minute vakanties naar Turkije, last minute vakanties naar Spanje en last minute all-inclusive vakanties.

Er zitten dus veel voordelen aan het last minute boeken van je vakantie. Is jouw schema flexibel, of heb je onverwacht vrij? Dan is het een goed idee om hier eens over na te denken. Je kunt last minute erg voordelig weg, naar allerlei verschillende bestemmingen. Of je nu kiest voor een last minute zonvakantie, stedentrip of een rondreis.