Kun je Harry Potter filmlocaties in Londen bezoeken?

Kun je Harry Potter filmlocaties in Londen bezoeken?

Dat is zeker mogelijk! Ben jij fan van Harry Potter en lijkt het je gaaf om te zien hoe zo’n filmlocatie er nu in het echt uitziet? Dan is het een absolute aanrader om deze filmlocaties te bezoeken. Harry Potter, de hoofdpersoon uit de zevendelige boekenserie van schrijfster Joanne Rowling, is wereldberoemd en trekt dan ook toeristen uit de hele wereld naar London. Ga jij de filmlocaties van Harry Potter ook bezoeken?

Wat maakt Harry Potter zo bijzonder?

De boeken die Joanne Rowling heeft geschreven, zijn stuk voor stuk meesterwerken. Zo goed, dat er besloten werd om de Harry Potter-reeks te verfilmen! De spanning in de boeken / films, is zeer goed opgebouwd, zodat je gewoon blijft lezen/kijken. De films zijn mede zo goed, omdat er alles aan gedaan is om het verhaal zo levensecht mogelijk te maken. De decors die hierbij gebruikt zijn, zijn dan ook stuk voor stuk de moeite waard om te bezichtigen, in London is dit dus mogelijk. Hier komt nog als voordeel bij dat de boeken/films leuk zijn voor alle leeftijden, dus het bezoeken van deze filmlocaties is dus een leuk uitje voor het hele gezin!

Warner Brother Studio’s

Dichterbij het verhaal van Harry Potter kun je eigenlijk niet komen; de filmlocaties van Warner Brother zijn letterlijk de plekken waar de film zich afspeelt. Zo kun je hier een wandeling maken over Perron ¾, of even lekker over de Wegisweg slenteren. Ook is het mogelijk om De Lekke Ketel te bezoeken. Door te kiezen voor een Harry Potter Warner Bros Studio Tour, weet je zeker dat je een prima verzorgde tour gaat beleven, onder professionele begeleiding. Ideaal als je er zeker van wilt zijn, dat je de mooiste filmlocaties van dichtbij zult gaan zien. Vooraf online boeken betekent geen wachtrijen en gegarandeerd altijd een plekje!

Filmlocaties in Londen

Naast de filmstudio’s, zijn er nog meer plekken die je kunt bezoeken als je fan bent van Harry Potter. Er werden namelijk ook veel scenes in de stad opgenomen. Harry Potter filmlocaties in Londen zijn prima te bezoeken als je hier in de stad verblijft. Je hoeft hiervoor niet ver te reizen, om toch deze bijzondere locaties te kunnen spotten. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een Harry Potter-wandeltour te boeken, dit duurt ongeveer 2,5 uur, maar dan weet je wel zeker dat je mooie locaties gaat zien.