Loungeset kopen? Let op de duurzaamheid van de materialen!

Loungeset kopen? Let op de duurzaamheid van de materialen!

Een loungeset is in veel tuinen een essentieel onderdeel. Het is in sommige tuinen zelfs de hotspot. Het is daarom belangrijk om het juiste model aan te schaffen. Ze worden namelijk van verschillende materialen geproduceerd. In deze blog vertellen we wat over de verschillende soorten tuinsets en wat je kan verwachten van de materialen. Zo kan je zelf onderzoeken wat het meest voordelig en duurzaam is voor jou. Lees dus gauw verder en ontdek de eigenschappen!

De locatie van de loungeset

Soms wordt een loungeset geplaatst in de open lucht en soms onder een overkapping. Onder een overkapping ben je natuurlijk verzekerd van een duurzamere loungeset. Vooral in Nederland hebben we te maken met allerlei weersomstandigheden. Regen en wind kan zorgen voor schade en veel zon kan zorgen voor verkleuring. Beide gevolgen kunnen zorgen voor teleurstelling bij de eigenaar. Het is daarom belangrijk om zuinig te zijn op jouw loungeset.

De verschillende materialen

Loungesets worden geproduceerd uit verschillende soorten materialen. Zo is er de loungeset van aluminium, maar ook van hout. Beide materialen reageren anders op weersomstandigheden. Het is dus belangrijk om hier rekening mee te houden. Zo kan aluminium roesten, na veel regen. Houd dus bijvoorbeeld rekening met de coating. Dit zegt namelijk wat over de bescherming van aluminium. Hetzelfde geldt voor het soort hout, waarvan een loungeset gemaakt is. De ene houtsoort is duurzamer dan de ander, dus let altijd goed op de specificaties van een model.

De sfeer in een goed daglicht zetten

Je wilt de sfeer natuurlijk benadrukken met de juiste verlichting. Zo kan je kiezen voor spots, strips, kerstverlichting of een klassieke en simpele globe. Je kan er ook voor kiezen om verlichting aan te schaffen met verschillende kleurenopties. Zo kan je verschillende wittinten en kleuren toepassen. Dit kan erg leuk zijn voor feesten en andere gelegenheden.

Stijlen

Kijk vervolgens welk materiaal het beste past in de stijl van jouw tuin. Een loungeset van aluminium past bijvoorbeeld beter in een moderne tuin. Een loungeset van hout past weer beter in een landelijke stijl. Een loungeset is een belangrijk onderdeel van jouw tuin, dus het moet wel passen. Maak weloverwogen beslissingen en je zult geen spijt krijgen.