Op zoek naar een droomstage bij een online marketing bureau?

Op zoek naar een droomstage bij een online marketing bureau?

Wil je later graag in de online marketing branche gaan werken? Lijkt het je het gaaf om online producten en diensten van klanten zo goed mogelijk te promoten? Werken in de online marketing branche is wat steeds meer mensen graag willen doen. Het is dan ook een zeer uitdagende branche, die altijd in beweging is. De online technologie verandert iedere dag en dat maakt werken in deze branche juist zo uitdagend. Sociale media wordt steeds belangrijker, maar ook komen er bijvoorbeeld steeds meer webshops bij. Voordat je gaat werken in de online marketing branche, ga je natuurlijk eerst nog stagelopen. Heb jij al een leuke stageplek gevonden?

Wat leer je tijdens je stage?

Bij een online marketingbureau komen opdrachten binnen van klanten die meer producten of diensten online willen verkopen. Professionals van marketingbureaus weten hoe ze dit aan moeten pakken; ze gaan in eerste instantie kijken wat de klant het beste kan doen met het beschikbare budget. Zo zou een klant bijvoorbeeld gebruik kunnen maken van verschillende sociale media, ervoor kunnen kiezen om een e-mail klantenbestand aan te leggen of om bijvoorbeeld te gaan adverteren via Google. Tijdens je stage kun je dit soort trajecten van dichtbij meemaken en er zelf ook onderdeel van uitmaken. Nadat het plan is afgestemd met de klant, wordt er daadwerkelijk actie ondernomen en zul je zien dat er vaak al snel resultaten geboekt worden. Het is natuurlijk prachtig als je als stageloper, hier deel van uit mag maken.

Ieder onderdeel leren kennen

Tijdens je stage online marketing zul je merken dat dit een breed vakgebied is. Denk bijvoorbeeld aan het inrichten een webwinkel, het op een slimme manier aanmaken van sociale media-accounts, maar ook bijvoorbeeld aan het schrijven van teksten. Ook kom je in aanraking met het opmaken van advertenties die digitaal geplaatst kunnen en het gebruik van de juiste zoekwoorden. Door ieder onderdeel goed te leren kennen, merk je ook al een beetje waar jij het meest interesse in hebt. Handig om mee te nemen richting je volgende stage of afstudeeropdracht. Dan kun jij straks gericht reageren op een stage- of afstudeerplek die jou het beste ligt. Dat wordt straks een prachtige carrière in de online marketing branche!