Vier belangrijke aankopen voor een technische opleiding

Vier belangrijke aankopen voor een technische opleiding

Start je dit of volgend semester aan een technische opleiding? Dan zijn er een aantal dingen waarin je moet investeren aan het begin van het studiejaar. Je leest er hier meer over.

1. Een goede laptop

De belangrijkste aankoop voor uw technische opleiding is een goede laptop. Het hoeft niet het nieuwste of duurste model te zijn, maar hij moet krachtig genoeg zijn om de software die je gaat gebruiken aan te kunnen. Zeker omdat je bij technische studies vaak met zwaardere programma’s te maken hebt. Hij moet ook een scherm hebben dat groot genoeg is om comfortabel aan projecten te kunnen werken. Zo kun je bijvoorbeeld op de site van BTO zelf laptops samenstellen, om jouw ideale laptop te vinden! Zorg dat je van tevoren op de hoogte bent van wat jouw laptop voor de studie aan moet kunnen, zodat je niet halverwege de studie een nieuwe laptop hoeft te kopen.

2. Een abonnement op een goede codeercursus

Een geweldige manier om codering te leren is via online cursussen. Er zijn veel opties beschikbaar, dus zoek er een die bij jouw leerstijl en budget past. Zodra je de cursus hebt afgerond, kun je beginnen met het bouwen van je eigen projecten. Daarnaast kan het ook ontzettend interessant zijn om een abonnement op technische tijdschriften uit het vak af te sluiten. Zo blijf je meteen op de hoogte van alle actuele ontwikkelingen en kun je je kennis aan de praktijk koppelen.

3. Een goede printer

Je hebt een printer nodig om projectinstructies en ander materiaal uit te printen. Zoek naar een model dat goede recensies heeft en compatibel is met de laptop die je gebruikt. Hoewel je veel ook vanaf de computer kan lezen, is het voor veel studenten een stuk comfortabeler, wanneer ze het op papier hebben.

4. Een goede, stevige tas

Tot slot heb je een goede en stevige tas nodig, om je laptop en studiematerialen in te vervoeren. Zoek er eentje die groot genoeg is om alles in te doen, maar die niet te omvangrijk is om mee te nemen. Zeker wanneer je nog een eindje moet reizen is dat handig. Let er ook op dat de tas een goede gewichtsverdeling heeft, zodat je geen last van rug-, schouder- en nekklachten krijgt.