Wat is een glasschilderij en waarom is het zo populair?

Wat is een glasschilderij en waarom is het zo populair?

Ben je op zoek naar een uniek object voor bijvoorbeeld in je woonkamer of keuken? Of misschien wil je wel meer sfeer brengen onder je veranda? Wil je iemand een uniek kunstwerk cadeau doen? Overweeg dan eens om te gaan voor een glasschilderij! Benieuwd naar wat een glasschilderij precies is welke opties er allemaal zijn? Hieronder kun je dit lezen!

Wat is een glasschilderij precies?

Feitelijk is een glasschilderij een fotoprint die wordt afgedrukt op een plaat plexiglas. De foto’s die hierbij gebruikt worden zijn van hoge kwaliteit en ook de plaat is hier speciaal voor gemaakt. Dit plexiglas houdt bijvoorbeeld Uv-licht tegen, ideaal als je bijvoorbeeld van plan bent om je glasschilderij op een plek op te hangen waar de zon er veel op schijnt. Het plexiglas zorgt voor glans en diepte, dit zorgt ervoor voor een prachtig effect, waardoor de foto schitterend tot uiting komt.  

Uit welk materiaal bestaat een glasschilderij?

Het plexiglas dat wordt gebruikt voor glasschilderijen, kan prima tegen een stootje. Het is speciaal gemaakt voor glasschilderijen, zo blijven bijvoorbeeld de kleuren van de foto altijd goed te zien. Valt het glasschilderij een keer per ongeluk van de muur, dan hoef je niet bang te zijn voor glassplinters. Dit glas versplintert namelijk niet, wel zo fijn als je bijvoorbeeld jonge kinderen of huisdieren hebt.

Verschillende thema’s

Heb jij een veranda die je hebt omgetoverd tot een gezellige ruimte waar je regelmatig met vrienden geniet van een hapje en een drankje? Dan is het bijvoorbeeld leuk om een glasschilderij te kiezen waarop een bruin café of sfeervol restaurant is afgebeeld. Ben je dol op dieren en wil je in de woonkamer je favoriete dier dagelijks kunnen zien? Kies dan voor een glasschilderij met je favoriete dier erop! Heb je een bijzondere foto van een vakantie die je heel dierbaar is? Bijvoorbeeld een onderwaterfoto, waarop je aan het duiken bent tussen de tropische vissen? Of een mooie foto van je kinderen? Wellicht een foto van het hele gezin? Al deze opties zijn mogelijk bij een glasschilderij! Waar je ook voor gaat, je weet zeker dat je iets unieks in huis zult halen. Ga jij ook voor een glasschilderij?