Wat is het geheim van een goede nachtrust?

Wat is het geheim van een goede nachtrust?

Een slechte nachtrust kan voor veel problemen zorgen. Denk hierbij aan stressklachten, een onrustig gevoel en een slecht humeur. Ook in je werk kan een slechte nachtrust leiden tot problemen. Als je langdurig slecht slaapt, kan dit namelijk leiden tot minder goede prestaties en motivatieproblemen. Een goede nachtrust is dus van groot belang om goed te functioneren. Bestaat er een geheim hoe je kunt zorgen voor een goede nachtrust? Wij denken van wel! Hieronder kun je dit geheim lezen!

Zorg dat je moe bent

Het geheim van een goede nachtrust, bestaat uit meerdere factoren waar je invloed op uit kunt oefenen. Eén van deze factoren is ervoor zorgen dat je moe genoeg bent om te slapen. Zorg dat je overdag voldoende fysieke inspanning levert, zodat je lichaam toe is aan rust. Kijk ook uit met overdag slapen, het lijkt verleidelijk om soms even op de bank een dutje te doen, maar dit gaat ten koste van je nachtrust. Ga ook niet te vroeg naar bed; als je lichaam nog niet moe genoeg is, leidt dit namelijk ook tot slaapproblemen. Zorg er dus voor dat je moe genoeg bent om te slapen!

Denk om je voeding

Hou je ervan om ’s avonds wat later te eten? Bijvoorbeeld om acht of negen uur ’s avonds? Het is verstandiger om wat eerder op de avond te gaan eten. Hierdoor heeft je lichaam meer tijd om je voedsel te verteren, voordat het overgaat in de nachtstand. Eet je te laat op de avond, dan is je lichaam tijdens het slapen nog bezig met het verwerken van je voeding, wat leidt tot slaapproblemen. Kijk ook uit met alcohol en koffie voordat je gaat slapen, deze dranken hebben een averechts effect op een goede nachtrust; ze zorgen er namelijk voor dat je juist wakker blijft.

Goed matras

Kies voor een goed matras! Bijvoorbeeld voor een Memory Foam matras van RHF. Deze is gemaakt van traagschuim, ideaal als je op zoek bent naar een matras dat goede ondersteuning biedt, maar ook nog eens comfortabel is. Als je in eenmaal in een bepaalde positie ligt, gaat dit matras zich vormen naar je lichaam, waardoor je optimale ondersteuning krijgt. Proefslapen is altijd mogelijk, dus probeer dit matras gerust uit. Dat wordt straks heerlijk slapen op een uitstekend matras!