Wat is vloerisolatie?

Wat is vloerisolatie?

Vloerisolatie is isolatiemateriaal dat wordt aangebracht aan de onderkant van de vloer. Dit wordt gedaan via de kruipruimte van een woning of gebouw. Er wordt als het ware isolatie materiaal aan de onderkant van de vloer geplakt wat er voor zorgt dat er geen koude lucht meer van onder de vloer naar boven kan stijgen. Dit heeft verschillende voordelen voor je huis. Ook zijn er verschillende soorten vloerisolatie. In dit artikel lees je hier meer over.

Vloerisolatie

Vloerisolatie is isolatiemateriaal dat tegen de onderkant van een vloer wordt aangeplakt om te voorkomen dat er koude lucht door de vloer naar boven stijgt. Een andere vorm van isolatie dat voorkomt dat koude lucht door de vloer naar boven stijgt is bodemisolatie. Met bodemisolatie wordt er een isolerende laag in de vorm van korrels in de kruipruimte gespoten. Vloerisolatie kan worden aangebracht bij verschillende bedrijven waaronder Alsa Isolaties.

Hoe werkt vloerisolatie?

Zoals eerder gezegd wordt vloerisolatie tegen de onderkant van je vloer aangebracht. Naast dat de isolatie de kou tegenhoudt werkt het ook tegen het bestrijden van vocht- en schimmelproblemen. Heb je hier ook last van in je woning, dan is vloerisolatie vaak een goede oplossing.

Verschillende soorten vloerisolatie

Kies je voor vloerisolatie, dan kan dit worden aangebracht met verschillende soorten isolatiematerialen. Zo zijn er aparte materialen zoals schapenwol, chips of schelpen. Ook kan er worden geïsoleerd met isolatiefolie gevuld met lucht, glaswol, steenwol, XPS, TONZON en EPS. Elk materiaal heeft zijn eigen voor en nadelen. Afhankelijk van de situatie zal er worden gekozen voor het geschikte materiaal. Vaak is dit steenwol, glaswol, EPS of TONZON.

Een aantal voordelen van vloerisolatie

Er zijn vele voordelen van vloerisolatie. Vloerisolatie draagt namelijk heel erg goed bij aan het warm houden van je huis. De isolatie zorgt er namelijk voor dat er geen koude lucht meer van onder het huis je woning in komt. Dit heeft als gevolg dat je woning of gebouw een gelijkmatige temperatuur behoud en dat er minder energie nodig is om je huis te verwarmen. Dit is positief voor de portemonnee én het milieu. Je kunt al snel zo’n 15% op je energiekosten besparen. Door het aanbrengen van vloerisolatie maak je jouw huis een stuk comfortabeler. Zeker als je zelf niet tegen kou kunt.

Hoe duur is het aanbrengen van vloerisolatie

De kosten voor het aanbrengen van vloerisolatie lopen erg uiteen en zijn afhankelijk van het bedrijf die de klus uitvoert. Gemiddeld liggen de prijzen tussen de 20 en 50 euro per m2.