Wat zijn de voordelen van een informatiezuil?

Wat zijn de voordelen van een informatiezuil?

De wereld is aan het digitaliseren. Steeds meer kranten, brieven of flyers worden tegenwoordig online verstuurd. Enerzijds doordat steeds minder mensen fysieke brieven of flyers willen en anderzijds doordat dit een stuk goedkoper en duurzamer is. Een toepassing wat voor veel bedrijven interessant kan zijn is het plaatsen van een informatiezuil. In deze korte blog worden de voordelen besproken van het implementeren van een informatiezuil.

Wat is een informatiezuil?

Een digitale informatiezuil is een op zichzelf staande, vaak rechtopstaande constructie die bedoeld is om mensen in openbare ruimtes van informatie te voorzien. Deze zuilen hebben doorgaans schermen, aanraakschermen of andere interactieve technologieën waarmee mensen specifieke informatie kunnen opzoeken. Denk aan informatie zoals plattegronden, menu’s, aanbiedingen of de weg.

Wat zijn de voordelen van een informatiezuil?

Het hebben van een infozuil kent enorm veel voordelen voor een ondernemer. Allereerst is het kostenbesparend. Je schaft een keer zo’n informatiezuil aan en daarna heb je zowat geen kosten meer. Verder is de infozuil 24/7 beschikbaar. Mensen kunnen dus informatie vergaren wanneer ze maar willen. Ook bevorderen informatiezuilen de zelfbediening. Gebruikers kunnen zo zelf gepersonaliseerde informatie op vragen zonder de tussenkomst van personeel. Dit kan de efficiëntie verbeteren en wachttijden verminderen. Tot slot zijn informatiezuilen enorm tijdbesparend. Gebruikers kunnen namelijk snel gepersonaliseerde informatie vinden zonder dat ze ergens anders moeten zoeken.

Voor wat soort bedrijven is een informatiezuil interessant?

In diverse bedrijfstakken komen informatiezuilen tot hun recht, vooral daar waar directe toegang tot kritieke informatie de sleutel is tot verbeterde klanttevredenheid en operationele efficiëntie. Winkelcentra benutten de kracht van informatiezuilen om niet alleen plattegronden, maar ook exclusieve aanbiedingen op een aansprekende wijze te presenteren. In de reissector fungeren deze zuilen als onmisbare hulpmiddelen op luchthavens en treinstations, waar reizigers op zoek zijn naar real-time vluchtgegevens, vertrektijden en zelfs mogelijkheden voor hotelreserveringen.

In de gezondheidszorg brengen ziekenhuizen informatiezuilen in de praktijk om patiënten te voorzien van heldere routebeschrijvingen en actuele wachttijden. Voor openbare gebouwen, waaronder overheidskantoren, bieden informatiezuilen een veelzijdige oplossing om cruciale informatie te verstrekken over diensten en openingstijden. Musea en kunstgalerieën maken op hun beurt gebruik van deze geavanceerde technologie om bezoekers te voorzien van gedetailleerde inzichten in kunstwerken en actuele evenementen. Kortom, informatiezuilen vormen een universele troef voor uiteenlopende sectoren, waardoor ze de algehele gebruikerservaring naar een hoger niveau tillen.