Wat zijn leuke uitjes vanuit Venetië?

Wat zijn leuke uitjes vanuit Venetië?

Ga je binnenkort naar Venetië op vakantie? Dat is een prima keuze! Venetië is de stad van de romantiek, van de verbeelding en natuurlijk van de cultuur. Een stad waar je veel kunt zien en beleven en waar veel historie te vinden is. Het is ook de stad waarbij je gebruik kunt maken van een gondel om jezelf te verplaatsen. Een unieke ervaring die mensen nooit meer zullen vergeten. Wat veel mensen niet weten, is dat je in de omgeving van Venetië ook prachtige bezienswaardigheden hebt. Je kunt deze bezienswaardigheden bezoeken en er meteen een leuk dagje uit van maken. Welke bezienswaardigheden de moeite waard zijn om te bezoeken? Hieronder kun je ze vinden!

Verona bezoeken

Vanuit Venetië is het prima te doen om de schitterende stad Verona te bezoeken. Deze stad is natuurlijk wereldberoemd geworden door de beroemde balkonscène tussen Romeo en Julia. Maar deze stad heeft nog veel meer te bieden, bijvoorbeeld schitterende gebouwen en pleinen om te bewonderen. Hou je erg van wandelen? Verona is een ideale stad om wandelend te leren kennen!

Genieten bij het Gardameer

Iedereen kent het Gardameer, het grootste meer van Italië is dan ook zeer populair bij vakantiegangers. Toch merk je hier weinig van als je dit meer bezoekt, het is een uitgestrekt gebied waar altijd wel rustige, fijne plekjes te vinden zijn. Om het meer heen vind je schitterende natuur, bovendien ook veel bergachtig gebied. Het is ook het ideale gebied voor actieve vakantiegangers, je kunt er onder andere windsurfen en zeilen. Het Gardameer als daguitstap vanuit Venetië is zeer de moeite waard. Zeker als je een actieve vakantieganger bent, die wel van afwisseling houdt!

Murano

Murano bezoeken, is een must voor de vakantieganger die houdt van een bijzondere dagtrip. Murano is een eilandje dat ligt in de baai van Venetië, het grappige aan dit eiland, is dat het veel weg heeft van zijn grotere broer Venetië. Toch is het hier allemaal wat minder massaal en wat meer pittoresk. Murano staat bekend om zijn prachtige glaswerk, de ideale plek om een leuk souvenir te scoren dus! Je vindt hier overigens ook een glas museum, waar je alles te weten kunt komen over het vervaardigen van prachtige glaskunstwerken. Murano is absoluut de moeite waard om te bezoeken!