3 online marketingtips waar je vandaag nog mee kunt starten

3 online marketingtips waar je vandaag nog mee kunt starten

Heb je een website, maar heb je het gevoel dat je er niet genoeg uithaalt? Is je website meer een folder, of een visitekaartje van je bedrijf, in plaats van een omzetmaker? Dan wordt het hoog tijd om hier iets aan te doen! Wij hebben hieronder 3 online marketingtips voor je waar je vandaag nog mee kunt starten. Je zult merken dat deze tips er juist wel voor gaan zorgen dat je omzet gaat draaien met je website, gegarandeerd!

Maak slimme conversiepaden

Stel jezelf de vraag; wat wil je dat bezoekers op jouw website gaan doen? Wil je dat ze producten van je gaan bestellen? Dat ze hun gegevens achterlaten in een formulier? Een offerte opvragen? Aan de hand van je concrete doel, kun je jouw website in gaan richten. Als je bijvoorbeeld wilt dat ze een offerte aan gaan vragen (als je bijvoorbeeld hovenier bent) dan moet je dit offerteformulier constant prominent in beeld brengen. Dus niet alleen op je homepagina, maar op iedere pagina! Zo weet je zeker dat een bezoeker dit formulier niet gaat missen en de kans het grootste is dat ze deze in gaan vullen. Meer offertes betekent vaak ook meer omzet!

Wie wil je bereiken?

Ben je een hovenier en wil je met je website voornamelijk gezinnen bereiken? Dan is het belangrijk om je hier op te richten! Dit kun je doen door op je website foto’s te plaatsen van gezinnen die zich in een tuin bevinden. Wil je graag tuinen aanleggen in nieuwbouwwijken? Dan kun je dit ook meenemen in je website door bijvoorbeeld tuinen te laten zien die je aan kunt leggen bij een nieuwbouwwoning. Ook door de manier van aanspreken (je of u) kun je een bepaalde doelgroep aanspreken. Dat kan ook door slim kleurgebruik op je website. Wie wil jij bereiken?

Trek bezoekers naar je website

Je wilt natuurlijk zoveel mogelijk bezoekers op je website (die vallen binnen je doelgroep). Door actief aan linkbuilding te doen, kun je bezoekers van andere websites, naar jouw website proberen te krijgen. Linkbuilding is het plaatsen van links in teksten, die worden geplaatst op andere websites, hiermee zorg je ervoor dat je meer bezoekers trekt, bovendien zal Google zal je hierdoor ook nog eens hoger in de zoekopdrachten plaatsen. Als Google ziet, dat er veel websites verwijzen naar jouw website, wordt dit namelijk ‘beloond’ met een hogere ranking in de zoekopdrachten. Door middel van het verwerken van een url in de link, komen bezoekers op jouw site terecht. Wat is een url? Daar kun je online achter komen! Wil je meer leren over de technische kant van websites? Bezoek dan de website About Tech, ideaal als je jezelf wilt ontwikkelen op dit gebied!