De geschiedenis van het bekende Pompeii

De geschiedenis van het bekende Pompeii

In het jaar 79 na Christus werd de stad Pompeii getroffen door een vulkaanuitbarsting. Deze gebeurtenis is tot op de dag van vandaag goed bewaard gebleven, mede dankzij de vele opgravingen die in de stad zijn aangetroffen. Iedereen kent wel de bekende beelden van de stad Pompeii, maar weinigen weten de geschiedenis achter deze stad. Als je Pompeii tickets gaat kopen voor je vakantie, is het ook leuk om wat meer te weten over deze oude stad. Hoe zag de stad eruit voor de uitbarsting? En waarom was Pompeii toen zo bijzonder? Alles over de bekende stad Pompeii lees je in dit artikel.

De stad Pompeii voor de uitbarsting

Pompeii was een stad gelegen in het zuiden van Italië, niet ver van de huidige stad Napels. De stad Pompeii was een belangrijke handelsstad en lag aan de kust van de Tyrrheense Zee. Voor de uitbasting was Pompeii een rijke en welvarende stad, met vele mooie gebouwen. De bewoners van Pompeii waren afkomstig uit alle lagen van de bevolking. In Pompeii woonden rijke patriciërs, maar ook gewone burgers en slaven. Pompeii was een grote stad, waar mensen vanuit de hele wereld samenkwamen.

In het jaar 79 na Christus kwam hier echter abrupt een einde aan, toen de vulkaan Vesuvius uitbarstte. De vulkaan had al lange tijd last van kleine aardbevingen, maar op 24 augustus 79 na Christus gebeurde er iets wat niemand voor mogelijk had gehouden. De vulkaan Vesuvius barstte uit en de stad Pompeii kwam voor duizenden jaren bedolven onder een dikke laag as. De stad was voor eeuwen vergeten, totdat er in de 16e eeuw opgravingen werden gestart. De stad Pompeii was toen nog bijna volledig intact, mede dankzij de dikke laag as die alles had bedekt.

Pompeii bezoeken

De geschiedenis van de stad Pompeii is dan ook nauw verbonden met de vulkaan Vesuvius. De vulkaan is nog steeds actief en is daarmee een van de meest bezochte plekken in Italië. Pompeii is dan ook een must-see als je in de buurt bent, mede dankzij de vele opgravingen die je hier kunt bekijken. Voor Pompeii kun je tickets kopen, meestal krijg je hierbij ook Mount Vesuvius tickets. Zo kun je beide bezienswaardigheden bekijken met één toegangskaartje.