Het voordeel van palletstellingen voor jouw bedrijf

Het voordeel van palletstellingen voor jouw bedrijf

Werk je in een magazijn of heb je een eigen bedrijf waarvoor je een opslagruimte hebt? Dan heb je vast weleens gehoord van een palletstelling. Deze opslagmethode is niet meer weg te denken uit de wereld van transport. Dankzij palletstellingen kan je namelijk heel efficiënt opslagruimte optimaliseren. In dit artikel leggen we uit hoe dit werkt en hoe je dit kunt gebruiken voor je eigen bedrijf.

Transport met pallets

Pallets worden door heel Europa gebruikt voor het vervoer van goederen. De pallets worden geladen met producten en dan opgestapeld in een vrachtwagen of container. Op deze manier kan er heel veel materiaal tegelijkertijd vervoerd worden, wat erg efficiënt is. De meest bekende pallet in Europa is de europallet. Deze pallet is 1200 x 800 mm en wordt veel gebruikt in het transport van zwaardere producten. In een magazijn of opslagruimte worden pallets met producten ook opgestapeld, maar dan met behulp van palletstellingen.

Belang van palletstellingen

Palletstellingen zijn een soort rekken waar pallets, die vaak gebruikt worden in het transport van goederen, kunnen worden opgesteld. Dankzij palletstellingen kan je dus heel efficiënt gebruik maken van de opslagruimte die je hebt. Met palletstellingen kun je ook werken met het FIFO-principe. FIFO staat voor 'First In First Out', wat inhoudt dat je alle pallets direct kunt bereiken.

Je kunt palletstellingen kopen in verschillende maten en soorten, afhankelijk van hoeveel ruimte je hebt en wat voor soort goederen je wilt opslaan. Deze opslagmethode is relatief goedkoop, veilig en werkt erg fijn.

Waar moet je op letten?

Wanneer je palletstellingen gaat gebruiken is het belangrijk om te weten hoe je ze het beste kunt inrichten. Zo moet je goed nadenken over de indeling van je palletstellingen. Je wilt natuurlijk dat alles makkelijk te bereiken is en dat er geen onnodige ruimte verspild wordt. Het is ook belangrijk om rekening te houden met het gewicht van de goederen die je gaat opslaan. Zorg ervoor dat de palletstellingen stevig genoeg zijn om het gewicht te kunnen dragen.

Palletstellingen zijn een grote aanwinst voor je bedrijf als je vaak transporteert of een grote opslagruimte hebt. Dankzij palletstellingen maak je heel efficiënt gebruik van de ruimte die je hebt en kun je pallets veilig opslaan.