Hoe geef je jouw tuin een luxe uitstraling?

Hoe geef je jouw tuin een luxe uitstraling?

Het inrichten van een tuin lijkt vaak niet al te ingewikkeld op voorhand. Eenmaal op weg blijkt het toch gecompliceerder te zijn. Hoe geef je de tuin bij je woning een luxe uitstraling? Op welke manier zorg je dat ieder gezinslid zich kan vermaken in de tuin? Welke stijl kies je bij het vormgeven van de tuin? Wat is de beste verhouding tussen groen en steen? Hoe weet je welk tuinmeubilair het beste past bij de gekozen tegels voor het terras? Het zijn slechts voorbeelden van vragen die je jezelf kunt stellen bij het inrichten van een tuin. In dit artikel helpen we je alvast op weg, door je tips te geven om de tuin een luxe tint te geven. Welke ideeën heb jij al voor je tuin? Heb je bijvoorbeeld al eens overwogen om een zwembad in de tuin aan te laten leggen? 

Luxe in de tuin hoeft niet duur te zijn

Een zwembad in de tuin aanleggen klinkt als iets wat niet is weggelegd voor mensen met een modaal inkomen. Het tegendeel blijkt waar te zijn! Een zwembad hoeft helemaal niet zo duur te zijn. Kies bijvoorbeeld voor een op te zetten zwembad met een RVS frame, of ga voor een opblaasbaar model. In die laatste categorie zwembaden vind je modellen die nog geen honderd euro kosten. Het is steeds populairder om de tuin van een zwembad te voorzien. Niet voor niets, daar de Nederlandse zomers steeds warmer worden en een vakantie in eigen land gebruikelijker is sinds de uitbraak van de pandemie. 

Verschillende alternatieven voor een zwembad

Naast een zwembad in de tuin, kan ook de aanschaf van bijvoorbeeld een buitendouche of spa het overwegen waard zijn. Het zijn voorbeelden van andere vormen van luxe in de tuin. Een jacuzzi biedt ten opzichte van een zwembad het voordeel dat je deze ook in de herfst en bijvoorbeeld het vroege voorjaar gebruikt. Water in een zwembad is op dat moment nog te koud, terwijl de jacuzzi al wel gebruikt kan worden zonder voortdurend te klappertanden. 

Kies voor een comfortabele tuinset op je terras

Luxe zit niet alleen in het gebruik van een zwembad of spa in de tuin. De tuin moet je bovenal de ruimte bieden om bij te kunnen komen van een lange werkdagen. Het is om deze reden verstandig om niet te besparen op de tuinmeubelen die je er gebruikt. Kies je voor een comfortabele hoekbank in de tuin, of ga je voor losse tuinstoelen? Vaak wordt gekozen voor een combinatie van een bank met een tuinset met losse stoelen. De losse stoelen gebruikt men bij het ontbijt en het diner, terwijl de bank je in de middag- en avonduren comfort biedt. 

Zorg voor voldoende groen in je tuin

Een derde component van luxe in de tuin is het groen in de borders. Zorg dat je het formaat van het terras beperkt houdt en combineer dit met een fraai gazon en een aantal borders met planten en heesters. Het groen geeft de tuin niet alleen kleur, maar voorkomt ook dat de warmte tot laat blijft hangen.