Lees deze leuke tips voor je stedentrip naar Parijs

Lees deze leuke tips voor je stedentrip naar Parijs

Parijs, de hoofdstad van Frankrijk en staat ook wel bekend als de stad van de liefde. Dit komt door de smalle steegjes, prachtige gebouwen en de romantische sfeer die er in de stad hangt. Het is een grote stad waar genoeg te doen is om je een paar dagen te maken. Het makkelijkst is om de Thalys te nemen. Met deze trein ben je vanaf Amsterdam binnen 3 uur in de Parijs. Je kan ook opstappen op Schiphol, in Rotterdam of in Brussel.

De hoogtepunten

Parijs is een echte caféstad en in elke straat zitten er wel cafés waar je een kop koffie en een croissant kan halen. Neem de tijd om even te zitten en om je heen te kijken. Dit is de beste manier om de stad te leren kennen. Als je eenmaal bent opgeladen, is het tijd om de hoogtepunten te bekijken. Beklim de Eiffeltoren, bekijk de Mona Lisa in het Louvre, loop over de Champs-Elysees en neem de trappen naar de Sacre-coeur. Stuk voor stuk zijn dit unieke gebouwen en bestemmingen die elk een ander gedeelte van de stad laten zien.

Rondvaart op de Seine

Een rondvaart op de Seine is ook aan te raden. Dit geeft je de kans om de stad vanuit een ander perspectief te ervaren. Als je ’s avonds gaat, zie je hoe de stad oplicht en kan je de lichtshow van de Eiffeltoren vanaf een afstand goed bekijken. Er zijn vele opties, van een diner naar een gids naar een kleine boot en daardoor is er voor iedereen wel een geschikte rondvaart te vinden.

Kasteel van Versailles bezoeken

Hoewel het niet in Parijs gelegen is, is het kasteel van Versailles bezoeken zeker de moeite waard. Dit kasteel is een van de grootste ter wereld met een gigantische tuin. Het was het huis van Lodewijk XIV, ook wel de Zonnekoning genoemd, en staat bekend om het strenge protocol. Naast het kasteel behoren ook de stallen, tuinen, het tuinhuis, de ministervleugels en zelfs een dorpje voor de koningin bij het terrein. Het indrukwekkende decor geeft goede de macht van deze koning weer. Niet voor niets staat dit jachtslot op de UNESCO-werelderfgoedlijst en je kan hier je ogen uitkijken. Kortom, Parijs biedt genoeg om te bekijken en bewonderen.