Vier voordelen van een afvalcontainer

Vier voordelen van een afvalcontainer

Ga je een huis bouwen? Renoveren? Verbouwen? Hierbij krijg je zeker te maken met bouwafval dat verwerkt moet worden. Een afvalcontainer huren is hiervoor ideaal. Waarom? Je leest het hieronder!

Tijd besparen

Als je een afvalcontainer huurt, hoef je niet van de bouwplaats af. Ideaal, je kunt ongestoord doorgaan met klussen. Ga je mensen inhuren? In dat geval hoef je ze geen seconde uit het oog te verliezen en kun je altijd ingrijpen wanneer dat nodig is. Je bent met een afvalcontainer ook geen tijd kwijt om naar de stort te rijden. Deze tijd kun je nu steken in je project.

Voor ieder soort afval een container

Tijdens de bouw / renovatie van een huis, krijg je te maken met verschillende soorten afval. Denk hierbij bijvoorbeeld aan schoon puin, grofvuil en houtafval. Ga je ook meteen de tuin aanpakken? Hier zal ongetwijfeld groenafval uit voortkomen. Iedere klus levert dus een ander soort afval op. Dat is geen enkel probleem, want voor ieder soort afval kun je een specifieke container huren. Heb je een klus waar veel grofvuil voor afgevoerd moet worden? Een grofvuil container huren biedt uitkomst.

Duurzaamheid

Door afval bij de bron te scheiden, ga je duurzaam om met afval. Door te werken met afvalcontainers voor iedere afvalsoort, kan dit verderop in de keten op een juiste manier verwerkt worden. Plastic kan bijvoorbeeld worden gerecycled en metalen kunnen worden hergebruikt. Op deze manier draagt het scheiden van bouwafval bij aan een schoner milieu. Daarnaast zorgt scheiden van bouwafval ook nog eens voor minder CO2 uitstoot. De afval ligt direct in de juiste bak, waardoor dit niet in een later stadium nog verplaatst hoeft te worden.

Comfort en gemak

Een bouwbak op de bouwplaats schept rust en overzicht. Je hebt geen last van rondslingerend afval, waardoor het fijn werken is. Daarnaast kies je met een afvalcontainer ook nog eens voor gemak, je hoeft zelf niet naar de stort te rijden en je auto blijft netjes. Voordeel is ook dat je geen aanhanger hoeft te huren/lenen. Een afvalcontainer wordt gebracht en gehaald, dus je hebt er zelf geen werk aan. Dat maakt klussen een stuk leuker!