Wedden op een wedstrijd van Borussia Dortmund? Zo doe je dat!

Wedden op een wedstrijd van Borussia Dortmund? Zo doe je dat!

Duitsland is een voetbalgek land en beschikt over meerdere grote clubs. De bekendste club is natuurlijk Bayern München, maar daarna volgt al snel Borussia Dortmund. Deze twee clubs strijden normaal gesproken om de landstitel in de Bundesliga, het hoogste niveau in het land. Dortmund ligt vlakbij de grens met Nederland, waardoor de club ook vaak kan rekenen op trouwe Nederlandse supporters. Borussia Dortmund is niet alleen een titelkandidaat in Duitsland, maar mag eigenlijk ook ieder jaar meestrijden in de UEFA Champions League. Het is bij een aantal betrouwbare online casino sites mogelijk om te wedden op de wedstrijden van Borussia Dortmund, maar dan moet jij wel minimaal 18 jaar oud zijn.

Geschiedenis van Borussia Dortmund

Borussia Dortmund bestaat sinds 1909 en is één van de oudste clubs in Duitsland. De club bestond trouwens al langer, maar destijds alleen als een handbalclub. In 1936 kwam Borussia Dortmund op het hoogste niveau in Duitsland te spelen en sindsdien wist het zich nagenoeg altijd te handhaven. In 1956 veranderde alles, want toen pakte de voetbalclub zijn allereerste landstitel. En ook in Europa maakte Borussia Dortmund indruk, zo werd in 1966 de Europacup I gewonnen. Nadat de finale twee jaar eerder werd verloren.

De voetbalclub Borussia Dortmund wist in 2011 en 2012 ook de landstitel te grijpen in Duitsland. Een gouden periode, want in 2012 werd ook weer eens de Champions League finale bereikt. Daarin bleek landgenoot Bayern Munchen toch te sterk. In 2017 won Borussia Dortmund ook nog het Duitse bekertoernooi, ook wel bekend als de DFB Pokal.

Signal Iduna Park Stadion

Borussia Dortmund speelt al zijn thuiswedstrijden in het Signal Iduna Park Stadion. In de volksmond noemen de fans het ook wel het ‘Westfalenstadion’. Het stadion werd in 1974 geopend. De fanatieke supporters zitten achter het doel en worden de Gele Muur genoemd. Het Signal Iduna Park Stadion is één van de grootste voetbalstadions van Duitsland en biedt plaats aan meer dan 81.500 supporters.

Topspelers van Borussia Dortmund

In de selectie van Borussia Dortmund zijn diverse sterren te vinden. De bekendste speler is Marco Reus, de international van Duitsland staat bekend om zijn fenomenale traptechniek en overzicht. Andere sterspelers bij Borussia Dortmund zijn Jude Bellingham, Anthony Modeste, Giovanni Reyna, Julian Brandt en Thorgan Hazard. Er is ook een Nederlander in de ploeg te vinden, namelijk de oud-PSV’er Donyell Malen.

Wedden op Borussia Dortmund

Je kan bij de online bookmakers wedden op de wedstrijden van Borussia Dortmund in de Bundesliga, DFB Pokal en de Champions League. Je moet wel 18 jaar of ouder zijn om een account aan te kunnen maken bij een bookmaker. Mocht jij 24 jaar of ouder zijn, dan ontvang je ook nog een geweldige welkomstbonus bij de online goksites in Nederland.