Zo'n half miljoen huishoudens zonder inboedelverzekering

Zo'n half miljoen huishoudens zonder inboedelverzekering

Wist je dat bijna ieder huishouden in Nederland wel een inboedelverzekering heeft? Van de 8,3 miljoen huishoudens in ons land, zijn er ruim 94% die hun spulletjes verzekerd hebben. Super, toch? Maar, dit betekent ook dat er nog bijna 460.000 huishoudens zijn die geen inboedelverzekering hebben. Dit nieuwtje komt trouwens van Hart van Nederland.

Uit het onderzoek blijkt dat vooral jongvolwassenen hun inboedel vaak onverzekerd laten. Misschien zien ze het risico van schade minder groot in, of vinden ze verzekeringen gewoonweg overbodig. Terwijl aan de andere kant, gezinnen met kinderen vaak juist voor die extra zekerheid gaan en veel verzekeringen afsluiten. Ook al is een inboedelverzekering niet verplicht, het is vaak wel slim om er een te hebben.

Dat bijna een half miljoen huishoudens geen inboedelverzekering hebben, is eigenlijk best veel, ook al is het 'slechts' 6%. Want laten we wel wezen, een ongelukje is zo gebeurd en voor je het weet, loopt de schade flink op. En een inboedelverzekering is lang niet zo duur als je misschien denkt. Voor een paar euro per maand ben je al gedekt.

Zonder verzekering, geen vergoeding

Stel je voor, er breekt brand uit of er wordt ingebroken, en je hebt geen verzekering... Dan zit je zelf met alle kosten. Als je die kosten afzet tegen de maandelijkse premie van een inboedelverzekering, dan is zo'n verzekering afsluiten eigenlijk een no-brainer.

Maak je verzekering op maat

Het leuke aan een inboedelverzekering is dat je deze helemaal kunt aanpassen aan jouw wensen. Wil je bijvoorbeeld dat je spullen ook buiten de deur verzekerd zijn? Dat kan! En als je dat niet nodig vindt, laat je het gewoon weg. Ook kun je kiezen voor een eigen risico. Dat maakt je maandpremie lager, maar onthoud wel dat je bij schade eerst zelf dat bedrag moet ophoesten voordat de verzekeraar inspringt. Afhankelijk van wat je kiest, wordt je premie hoger of lager.

Tijd om een verzekering af te sluiten

Hoor jij bij die 460.000 huishoudens die nog geen inboedelverzekering hebben? Wacht dan niet langer en sluit er snel eentje af. Tuurlijk, je denkt misschien dat jou niets zal overkomen, maar pech ligt altijd op de loer. Gelukkig hebben we een handige vergelijkingstool voor je. Vul gewoon wat gegevens in en onze vergelijker toont snel de premie die bij jou past. Klik op 'inboedelverzekeringen vergelijken' en vind de perfecte verzekering voor jou. Makkelijk vergelijken, afsluiten en besparen, dat doe je bij Verzekering.nl.