Binnenshuis klussen, hier moet je rekening mee houden

Binnenshuis klussen, hier moet je rekening mee houden

Als je binnenshuis gaat klussen dan moet je qua klimmaterieel rekening houden met een aantal factoren. Het materieel moet bijvoorbeeld wel passen in de binnenruimtes waar de werkzaamheden verricht gaan worden. Hieronder staan een aantal punten beschreven over klimmaterieel waarmee je rekening moet houden als je binnenshuis gaat klussen.

Wat zijn mijn werkzaamheden?

Of je een ladder, trap of rolsteiger gaat gebruiken hangt natuurlijk af van de klus die je gaat uitvoeren. Als de werkzaamheden erg zwaar zijn dan is er materieel benodigd dat stevig en stabiel is. Een voorbeeld van stevig en stabiel materieel is een kamersteiger. Kamersteigers zijn zowel voor zwaar als voor licht werk geschikt. Echter is het vaak makkelijker om voor licht werkzaamheden even snel een ladder of trap te gebruiken.

Moet het materieel vrijstaand gebruikt kunnen worden?

Enkele ladders hebben een steunoppervlak nodig om gebruikt te kunnen worden. Dit is niet voor alle werkzaamheden ideaal. Voor veel werkzaamheden is het logischer en beter om materieel te gebruiken dat vrijstaand gebruikt kan worden. Denk hierbij aan een dubbele ladder, dubbele trap of een kamersteiger. Zo voorkom je dat je bijvoorbeeld een enkele ladder tegen een muur moet zetten die geschilderd wordt of dat je met een ladder een muur beschadigt omdat je iets moet monteren aan het plafond.

Hoe groot is de binnenruimte?

Het is belangrijk dat je met klimmaterieel bij de juiste hoogte komt om bijvoorbeeld te kunnen schilderen. Is het een hele grote binnenruimte die geschilderd moet worden? Dan is een kamersteiger een goede oplossing. Deze is namelijk makkelijk te verplaatsen en heeft een groot werkoppervlak. Het grote werkoppervlak zorgt er namelijk voor dat de kamersteiger niet zo vaak verplaatst hoeft te worden. Dit is bij een ladder of trap namelijk wel het geval.

Persoonlijke voorkeur

Als het niet echt uitmaakt wat voor materieel je moet gebruiken dan is je persoonlijke voorkeur natuurlijk erg belangrijk. Sta je bijvoorbeeld liever op treden dan op sporten? Dan is een trap meer geschikt dan een ladder. Heb je liever een groot sta oppervlak? Dan is een kamersteiger meer geschikt.

Het gaat er dus vooral om welk materieel er gebruikt kan worden voor je werkzaamheden en waar jij je als gebruiker comfortabel op voelt. Zo heeft Layherrolsteigers.com een groots assortiment om voor iedere klusser een passende oplossing te bieden.