Corona heeft een weerslag op ons leven

Corona heeft een weerslag op ons leven

Inmiddels verkeren we ruim een jaar in de corona crisis. Dit heeft een gigantisch effect op ons leven. Sociale activiteiten zijn verminderd en sport ligt grotendeels plat. Mensen zoeken andere hobby's en sporten vaker individueel. Het is niet duidelijk of een ieder die bijvoorbeeld aan een groepssport deed, weer terugkeert of zich uitschrijft voor de teamsport.

Stress en tandenknarsen

Niet iedereen weet in deze tijd echter zijn zinnen te verzetten. Het aantal mensen die tandenknarst of klemt met het gebit is waarschijnlijk nog nooit zo hoog geweest. Door het veranderd dagpatroon is voor veel mensen het leven erg veranderd. Dit brengt spanningen met zich mee. Iedereen gaat anders met spanningen en stress om. De een is erg vermoeid en de ander 'maalt' 's nachts op bed na. Het is niet altijd zo dat je partner je hoort tandenknarsen. In sommige gevallen voel je het aan je kaken als je 's ochtends wakker wordt, of heb je wellicht last van je nek als je wakker wordt. Tocht is het ook een tijd waarin je prima je zinnen kan verzetten! Door bijvoorbeeld nieuwe hobby's te ontplooien.

Hobby's als koken en sporten

Zoals we in het begin van dit artikel noemden, is het aantal individuele sporters erg toegenomen. Fietsen en fietsonderdelen zijn slecht te verkrijgen omdat er erg een piekende vraag is geweest, doordat mensen spontaan naar buiten wilden ten tijde van corona. Logisch - de zinnen lekker verzetten in de frisse lucht. Sport is niet het enige wat erg populair is momenteel. Ook wandelen en huisdieren zijn erg in trek. Daarnaast steken veel mensen de handen uit de mouwen in de keuken. Lekkere hoofdgerechten maken of koude hapjes als tapas voor de beperkte visite die over de vloer mag komen.

Kortom; er zijn genoeg leuke activiteiten te ondernemen in deze tijd. Het is alleen niet vanzelfsprekend dat jij hier goed je draai mee kunt vinden. We hopen dan ook maar dat deze tijd snel voorbij waait. Als je een nieuwe hobby hebt ontplooid dan is dat mooi meegenomen, want deze kun je ook later blijven ontwikkelen of beoefenen! Tot slot hopen we dat een ieder gezond blijft en om een ander blijft denken.