Dit zijn de leukste nazomerse klussen om mee aan de slag te gaan

Dit zijn de leukste nazomerse klussen om mee aan de slag te gaan

Het is niet dat ik niet blij ben dat de zomer ten einde loopt, maar het betekent wel het einde van mijn favoriete seizoen. In de nazomer zijn er een paar klusjes die gedaan moeten worden waar ik blij van word. Ze zijn makkelijk en snel, althans, dat zouden ze moeten zijn. En ze helpen je om je klaar te maken voor de herfst. Hier zijn een aantal dingen waar je mee kunt beginnen om helemaal winterproof te worden!

Ben je ook nog van plan om te gaan bouwen in de nazomer of herfst? Dan kun je jouw bouwmaterialen kopen via bouwmaterialenkopen.com.

Maak de goten schoon

Kijk eens naar de dakgoten. Zorg ervoor dat er geen verstoppingen zijn, zoals bladeren en ander afval. Als dat wel het geval is, moet je ze schoonmaken voordat ze weer verstopt raken.

Kijk uit naar losse dakgoten, afvoerpijpen en hulpstukken die los kunnen raken tijdens een storm of hevig winderig weer.

Controleer op gaten in de goten of naden tussen de verschillende delen van het dakbedekkingssysteem van jouw huis (d.w.z. waar het regenwater je huis binnenkomt). Doe dit door van binnenuit jouw huis rond te kijken - je kunt ze misschien zien vanuit een raam op de tweede verdieping van jouw huis!

Ruim het tuinhuisje op

Hoewel het duidelijk voordelen heeft om je planten naar binnen te verplaatsen, is het soms net zo belangrijk om je buitenruimte een goede schoonmaakbeurt te geven voordat de winter begint. Het tuinhuisje is de plek waar je al jouw gereedschap opslaat, en het is waarschijnlijk ook de plek waar het ongeorganiseerd en rommelig wordt.

De eerste stap bij het opruimen van jouw tuinhuisje is het organiseren van wat je erin hebt staan. Als er dingen zijn die al jaren niet meer gebruikt zijn, gooi ze dan weg! Bepaal dan of al het andere een plaats heeft of dat sommige dingen verplaatst moeten worden zodat alles ruimte heeft om te ademen. Als je de spullen op volgorde van functie hebt gerangschikt - tuingereedschap aan de ene muur, gereedschap voor huisverbetering aan de andere - kun je ze gaan opruimen (en misschien zelfs verven of roestplekken repareren).

Ontdoe het van houtrot

De leukste manier om van houtrot af te komen is het verwijderen van het aangetaste hout. Het is moeilijk voor te stellen dat je plezier beleeft aan dit karwei, maar het is echt heel leuk! Het beste deel is dat je jouw verbeelding kunt gebruiken en het zo creatief kunt maken als u wilt. Je kunt het nieuwe stuk hout verven of beitsen, nieuwe afwerkingen uitproberen, of zelfs een andere houtsoort gebruiken.

Beoordeel jouw dak op schade

- Kijk naar tekenen van schade, zoals losse dakspanen en ontbrekende dakspanen. Controleer ook op scheuren in het dak.

- Kijk naar watervlekken op het plafond in jouw huis. Watervlekken zijn een indicatie dat er vocht op jouw zolder komt, wat kan leiden tot schimmelgroei, wat gezondheidsproblemen kan veroorzaken voor jou en jouw gezinsleden.

- Controleer op mosgroei op het bovenste gedeelte van jouw buitenmuren (indien van toepassing). Mosgroei geeft aan dat er te veel vocht en vochtigheid is in dit deel van jouw huis, wat kan leiden tot ernstige problemen met schimmelgroei.

Power wash jouw terrasmeubilair en buiten oppervlakken

Als je geen hogedrukreiniger hebt, is dit het moment om er een te lenen. Het zal deze klus veel gemakkelijker maken en de resultaten veel beter. Of koop er een, als dat meer in je budget past.

Je kunt dan een tuinslang met een sproeikop gebruiken om buitenoppervlakken zoals terrasmeubilair en betonnen terrassen/opritten/portalen - alles wat buiten een goede schrobbeurt kan gebruiken - schoon te maken! Het is supergemakkelijk: richt het water op iets dat vuil is en zet het dan op volle kracht! Zo houden wij onze veranda het grootste deel van het jaar schoon.