Dit zijn de perfecte deurmatten voor jou

Dit zijn de perfecte deurmatten voor jou

Om een huis helemaal af te maken, hoort daar natuurlijk een passende deurmat bij. Het geeft je huis een gezellige binnenkomst en kan nog van nut zijn ook. De vraag is echter; naar wat voor één ben jij op zoek? Er zijn namelijk enorm veel soorten deurmatten te vinden. Wil je een deurmat voor binnen en/of voor buiten, eentje die mooi aansluit bij jouw smaak of liever eentje die zo neutraal mogelijk is? Een droogloopmat zorgt er tevens voor dat schoenzolen een stuk droger worden, bij het naar binnen gaan. Dat kan veel viezigheid schelen in je huis, met name bij een regenbui scheelt een droogloopmat een hele hoop. Een droogloopmat kan echter wel erg glad worden als die te nat wordt, het is dan ook verstandig om daarop te letten door hem op tijd even opzij te leggen en op te laten drogen. Je wilt namelijk niet dat er iemand op uitglijd en daarbij zelfs kan vallen. Dat is namelijk het tegenovergestelde van een gezellige binnenkomst.

Deurmat met een tekst of print erop

Wat het mooie is aan een deurmat is niet alleen de functie, maar ook dat het kan bijdragen aan de stijl die je wilt creëren in je huis. Zo kennen we bijvoorbeeld de deurmatten met welkom of een andere pakkende tekst erop wel. Een mooie kleur die bijvoorbeeld bij de kleur van je muren en/of het patroon van je vloer past, kan een mooi geheel maken van je huis. Let er bij regenachtig weer wel op dat een deurmat snel onder de modder kan komen te zitten. Wanneer het opgedroogd is, kan je dit er met een vegertje zo afvegen, vooral bij een kokosmat gaat dat extra makkelijk. Er kunnen tevens haren aan blijven plakken, maar deze zijn er gelukkig ook af te vegen of te zuigen.

Buitenmat

Een deurmat voor buiten moet nogal wat kunnen doorstaan, dan hebben we het niet eens alleen over de diverse weersinvloeden, waar we geregeld mee te maken hebben. Planten kunnen bijvoorbeeld zo onder de deurmat gaan groeien, waardoor de mat flink beschadigd kan worden. Een metalen versie kan dan vast gaan zitten, wat voor problemen kan zorgen wanneer je de mat even aan de kant wilt leggen. Een rubberen mat is in dat geval wat makkelijker van zijn plaats af te krijgen, maar kan na verloop van tijd wel gaan scheuren door onder andere uitdroging. Een kokosmat kan lelijke vlekken door schimmel oplopen, als die vaak nat is geworden door de regen of sneeuw. Regelmatig de deurmat goed op laten drogen en afkloppen, kan veel leed voorkomen. Zo kan je lang van je nieuwe deurmat genieten, al is het ook leuk om een keer af te wisselen.