Grote ramen? Zo scherm je deze af!

Grote ramen? Zo scherm je deze af!

Een huis met grote ramen is voor veel mensen een droom. Grote ramen hebben het voordeel dat ze veel licht binnenlaten en dit zorgt voor een prachtige sfeer in huis. Toch kan het moeilijk zijn om grote ramen af te schermen. Hoge gordijnen zorgen vaak voor minder lichtinval en bieden dus niet de oplossing. Hoe je je grote ramen dan kunt afschermen? Shutters zijn een mooi alternatief. Lees hier meer over de mogelijkheden.

Shutters, wat zijn het?

Shutters zijn sfeervolle luiken die je aan de binnenkant van je raam plaatst. Het zijn horizontale lamellen en ze komen in allerlei soorten en maten. Ze zijn ideaal wanneer je graag je ramen (half) af wilt schermen om de inkijk te verminderen. Een shutter is namelijk precies zo af te stellen zoals je zelf wilt en daarmee kan je zelf de sfeer in jouw huis bepalen.

Daarnaast heb je met shutters de vrijheid om de stijl aan te passen op de stijl van je huis. Denk bijvoorbeeld aan houten shutters voor een warme landelijke uitstraling. Of witte shutters met een stakke, moderne uitstraling. Een shutter brengt zo echt toevoeging aan jouw interieur. Waar je voorkeur ook ligt, een shutter brengt voor iedereen wat wils.

Verschillende soorten

Niet alleen kleur en maat zijn van invloed op de keuze voor een shutter. Ook het materiaal moet passen bij het huis. Zo kun je bijvoorbeeld voor materiaal gaan dat bestand is tegen hoge luchtvochtigheid. In sommige ruimtes moet het materiaal met grote temperatuurverschillen kunnen omgaan. Dit kan bijvoorbeeld door duurzaam kunststof te gebruiken.

Shutters op maat

Ramen komen in allerlei vormen en maten. Gelukkig zijn shutters toepasbaar op ieder raam omdat ze makkelijk op maat gemaakt kunnen worden. Dat maakt ze bij uitstek geschikt voor grote ramen. Hier blijft het niet bij, want shutters kunnen echt voor iedere raamvorm gebruikt worden. Heeft u een huis met een bijzondere raamvorm? Ook dan kunt u een shutter overwegen. Zo is er ook voor ronde of hoekige ramen shutters op maat.

Kies voor de juiste service

Bij Van Eyck Shutters krijgt service de hoogste prioriteit. Wie denkt aan een shutter op maat, is hier dan ook aan het goede adres voor persoonlijke service. Heb je vragen? Bespreek jouw wensen met een van de adviseurs. Een groot voordeel: je krijgt vijf jaar garantie. Zo hoef jij je de komende jaren geen zorgen te maken over jouw op maat gemaakte shutter.