Heb ik een uitvaartverzekering nodig?

Heb ik een uitvaartverzekering nodig?

Je verzekeren tegen de kosten van een uitvaart, je zult er waarschijnlijk niet vaak aan denken. Toch is het belangrijk om je eens te verdiepen in de kosten van een uitvaart. Deze kosten lopen al snel op, je moet hierbij denken aan een bedrag tussen de 8.000,- en 11.000,-. Een behoorlijk bedrag wat als je niet verzekerd bent door jouw nabestaanden betaald moet worden.

Het is dus zeker verstandig om een uitvaartverzekering af te sluiten. De bovengenoemde bedragen worden alleen maar meer want ook de kosten van een uitvaart stijgen mee met de inflatie. Door je te verzekeren tegen deze kosten zullen jouw nabestaanden niet voor onverwachte kosten voor jouw begrafenis of crematie komen te staan.

Vergelijken van de uitvaartverzekeringen

Als je besluit een uitvaartverzekering af te sluiten dan is het belangrijk om jouw uitvaartwensen op papier te zetten. Als je wensen duidelijk zijn dan kan je gericht zoeken naar de voor jou beste uitvaartverzekering. Wat voor jou de juiste uitvaartverzekering is dat hoeft voor een ander niet zo te zijn.

Door de uitvaartverzekeringen te vergelijken zul je merken dat niet iedere verzekering aansluit bij jouw wensen. Ook niet alle uitvaartverzekeraars zullen de voor jou beste verzekering aanbieden. Als je namelijk een natura verzekering wilt afsluiten waar alle producten en diensten voor jouw uitvaart mee gedekt zijn dan kun je niet bij iedere verzekeraar terecht.

Hetzelfde geldt voor de kapitaal uitvaartverzekering die ook niet door alle verzekeraars aangeboden wordt. Bij de kapitaal verzekering zal er een geldbedrag worden overgemaakt na overlijden aan jouw nabestaanden. Met dit bedrag kunnen zij jouw uitvaart verzorgen. Er is in dit geval meer te regelen voor de nabestaanden.

Een uitvaartverzekering die erg populair is, dat is de combinatie uitvaartverzekering. Dit is zoals de naam al doet vermoeden een combinatie van de natura- en de kapitaal verzekering. De producten en diensten zullen verzorgd worden, maar er zal ook een vrij te besteden kapitaal worden uitgekeerd.

Uitvaartverzekering afsluiten

Zodra je weet welke verzekering het beste aansluit bij jouw uitvaartwensen kun je de uitvaartverzekering gaan afsluiten. Je doet dit bij de uitvaartverzekeraar van jouw keuze. Je vult de gegevens in op de website van de verzekeraar en hierna zul je op een goedkeuring moeten wachten. Dit duurt hooguit 2 werkdagen. Zodra je bent geaccepteerd zul je de polis toegestuurd krijgen en ben je verzekerd tegen de kosten van jouw uitvaart.