Tips voor het uitzoeken van de beste bureaustoel

Tips voor het uitzoeken van de beste bureaustoel

Als je dagelijks lang achter je bureau werkt, is het belangrijk om een goede bureaustoel te hebben. Een slechte stoel kan immers leiden tot rugpijn, nekpijn en andere lichamelijke klachten. Maar hoe kies je nu de juiste bureaustoel? Hieronder vind je enkele tips.

Comfort

Het belangrijkste aspect van een goede bureaustoel is comfort. De stoel moet goed passen bij jouw lichaam en ervoor zorgen dat je comfortabel kunt zitten. Kies daarom een stoel met voldoende zitdiepte, zitbreedte en verstelmogelijkheden. Denk hierbij aan verstelbare armsteunen, rugleuning, zithoogte en kantelmechanisme.

Ergonomie

Een goede bureaustoel is ook ergonomisch verantwoord. Dit betekent dat de stoel is ontworpen om jouw lichaam te ondersteunen en belasting op de spieren en gewrichten te verminderen. Let bijvoorbeeld op de vorm van de rugleuning en de ondersteuning voor de onderrug. Op lange termijn voorkom je hiermee klachten, waar je op latere leeftijd natuurlijk blij mee zult zijn.

Kwaliteit

Een bureaustoel is een investering. Ga daarom voor een stoel van goede kwaliteit, die lang meegaat. Kijk bijvoorbeeld naar het materiaal van de stoel, het frame en de wieltjes. Ga ook na of de stoel voldoet aan de Europese normen voor bureaustoelen (NEN 1335). Online kun je de bureaustoel NEN 1335 informatie vinden, om te kijken wat dit precies inhoudt.

Stijl

Een bureaustoel moet niet alleen functioneel zijn, maar ook passen bij de stijl van jouw kantoor of werkplek. Kies daarom voor een stoel die past bij jouw smaak en bij de uitstraling van de ruimte. Kijk hierbij naar de kleur, stof en de vorm van het model.

Probeer de stoel uit

Tot slot is het belangrijk om de stoel uit te proberen voordat je hem koopt. Ga er even op zitten en stel de stoel af op jouw lichaam. Zo weet je zeker of de stoel goed past en comfortabel zit. Is de stoel toch niet helemaal geschikt voor jouw lichaam of werkzaamheden? Dan kun je deze vaak nog terugsturen of omruilen.

Als je eenmaal de beste bureaustoel hebt gevonden, is het belangrijk om deze regelmatig te onderhouden. Maak de stoel bijvoorbeeld schoon en controleer of alle onderdelen nog goed werken. Zo blijft jouw bureaustoel een comfortabele en gezonde werkplek.