10 Gezonde snacks die je dieet niet zullen verstoren

10 Gezonde snacks die je dieet niet zullen verstoren

Gezond eten hoeft niet saai te zijn! Er zijn tal van heerlijke, caloriearme snacks die je trek zullen stillen zonder je dieet te verstoren. Als het gaat om gezond eten, zijn tussendoortjes essentieel. Door de hele dag door voedzaam voedsel te eten, houdt u uw energieniveau op peil en uw stofwisseling op gang. En het beste van alles is dat je je niet behoeftig of hongerig voelt.

1. Rauwe groenten en hummus: Deze snack zit boordevol voedingsstoffen en bevredigende eiwitten van de hummus. Perfect voor als je zin hebt in iets knapperigs. Je kan hummus makkelijk zelf maken en dat is écht een aanrader!

2. Griekse yoghurt met vers fruit: Griekse yoghurt is een geweldige bron van eiwitten en calcium, en het zit vol met probiotica die goed zijn voor je darmgezondheid. Maak het af met wat vers fruit voor een zoete en voedzame snack.

3. Kwark met gesneden tomaten: Cottage cheese is hoog in eiwitten en laag in calorieën, waardoor het een vullende snack optie. Voeg wat in blokjes gesneden tomaten toe voor een vleugje smaak.

4. Notenboter op selderijstengels: Deze snack blijft goed hangen dankzij het vet en de eiwitten in de notenboter. Selderij levert wat vezels en antioxidanten om het een voedzame optie te maken.

5. Appelschijfjes met pindakaas: Appels zijn een geweldige bron van vezels, vitaminen en mineralen, en door ze te combineren met pindakaas voeg je wat eiwitten en gezonde vetten toe aan de mix. Deze combinatie houdt je vol tot de volgende maaltijd.

6. Popcorn: Popcorn kan eigenlijk heel gezond zijn als je het thuis maakt met behulp van Air popped popcorn korrels en vermijd het toevoegen van te veel zout of boter. Een paar kopjes vullen je zonder je te verzwaren.

7. hard gekookte eieren: Deze zijn een perfecte on-the-go snack omdat ze gemakkelijk te vervoeren en op te slaan Hardgekookte eieren zijn ook een uitstekende bron van eiwitten, vitaminen en mineralen. U kunt wat zout of peper toevoegen voor extra smaak als u dat wilt. Wil je echt iets speciaals? Kook je eieren in een smaakje! Je kan hier een kippenbouillon voor gebruiken, maar ook iets als een stevige zwarte thee zijn eigenlijk echt leuk om te overwegen!

8 wortelen en dip: Wortelen zijn gevuld met vezels, vitamine A & K, kalium, en meer - plus ze zijn praktisch calorie-vrij! Geniet ervan zoals ze zijn of dip ze in je favoriete saus of dressing voor extra smaak (wij houden van ranch!).

9 volkoren crackers met kaas: Volkoren crackers leveren wat complexe koolhydraten en vezels, terwijl de kaas eiwitten en calcium toevoegt. Deze smakelijke combinatie helpt je op weg naar de volgende maaltijd.

10 fruit kabobs: Kabobs zijn een leuke manier om fruit te eten, plus ze zijn gemakkelijk te maken als je haast hebt! Wissel verschillende soorten fruit op elke spies af voor verschillende smaken en voedingsstoffen in elke hap.