Een refurbished laptop? Is dat een goed idee?

Een refurbished laptop? Is dat een goed idee?

Waarom niet zou je kunnen zeggen! Je koopt de beste kwaliteit producten die hun kwaliteiten al eerder hebben bewezen. Door producten te hergebruiken in plaats van weg te gooien sparen we onze planeet en het scheelt nog een hoop geld ook!

Wat is Refurbished?

Refurbished is het proces waarbij een laptop Macbook of computer compleet gerenoveerd wordt. Anders dan bij tweedehands, worden bij refurbished de laptops schoongemaakt, uitvoerig getest en de nodige onderdelen vervangen. Zo krijgt het apparaat als het ware een tweede leven en ziet hij er zo goed als nieuw uit. Want ook cosmetisch wordt er voor gezorgd dat de laptop er perfect uit ziet zodat een ander er nog een keer gebruik van kan maken. Er zit dus wel een groot verschil tussen een laptop op marktplaats en een echte refurbished laptop.

Duurzaamheid

Refurbished laptops zijn niet alleen goedkoper, maar ook duurzaam. Je hergebruikt tenslotte kwalitatief goede apparatuur, dat anders als elektronisch afval gedumpt zou worden. En dat is natuurlijk geen goed idee! Jaarlijks worden er tientallen tot honderden miljoenen laptops en computers, tablets etc. geproduceerd en dat is een behoorlijke belasting voor onze mooie planeet. Veel van deze producten worden na enige tijd al niet meer gebruikt en dat is natuurlijk helemaal niet nodig.

Bij de productie van nieuwe laptop worden er veel uitputtende grondstoffen gebruikt waarbij er veel C02 wordt uitgestoten. Tijdens het productieproces van één laptop komt er tot 250kg C02-uitstoot vrij. Bij ditzelfde proces komt er ook een enorme hoeveelheid gif vrij  waarvoor zeker 2000 olympische zwembaden aan water nodig is om dit gif te neutraliseren. Dat is enorm veel liter aan water en er vanuit gaande dat er elke jaar miljoenen laptops, Macbooks en computers worden geproduceerd, zorgt dit voor een enorme vervuiling van water. Tijdens het refurbishen van laptop met duurzame energie is de uitstoot van een laptop vrijwel nihil.

Waarom Refurbished?

Door voor refurbished hardware te kiezen draag je zelf een steentje bij aan een groenere en gezonder planeet en blijft de aarde ook leefbaar voor onze volgende generatie. Refurbished is daarom echt een goed alternatief om over na te denken. Niet alleen voor het milieu maar ook voor de eigen portemonnee.