Gresbuis laten vervangen, wat zijn de voordelen?

Gresbuis laten vervangen, wat zijn de voordelen?

Problemen met je riolering? Verstopt deze keer op keer door bijvoorbeeld ingroeiende wortels van bomen? Is de riolering simpelweg verouderd en toe aan vervanging? Je kunt er dan voor kiezen om deze keer op keer te laten ontstoppen, of het riool te laten renoveren. Ook is er de keuze om deze in zijn geheel te laten vervangen. Een keuze die veel voordelen biedt. Welke? Je leest het hieronder!

Gresbuis is beste rioolbuis

Een gresbuis is een buis die wordt gebruikt voor het riool. De reden dat dit materiaal wordt gebruikt, is omdat dit een harde, gladde afwerking heeft. Gresbuizen zijn gemaakt van chamotte en vette klei, een combinatie die voor deze specifieke eigenschappen zorgt. Na het bakken worden de buizen geglazuurd, waardoor ze waterdicht en glad zijn. De ideale buis voor het riool dus! Geen wonder dat gresbuizen zo geliefd zijn om als rioolbuizen te gebruiken. Bovendien zijn deze buizen zeer goed bestand tegen wisselende samenstellingen van afvalwater en temperatuurwisselingen. Gresbuis vervangen heeft als voordeel dat je na vervanging weer kunt beschikken over de beste rioolbuis die er bestaat. Ook kun je met de gresbuis rekenen op een zeer lange levensduur, daar heb je dus voorlopig geen omkijken meer naar.

Comfort en woongenot

Natuurlijk kun je er ook voor kiezen om keer op keer je riool te laten ontstoppen. Zeker als je in een oud huis, of in een oude buurt woont, is de kans groot verstoppingen. Maar zolang je de rioolbuis niet gaat vervangen, blijven deze verstoppingen alleen maar toenemen. Hou ouder het riool, hoe meer ellende je kunt verwachten. Boomwortels komen door het riool heen en door veroudering van de buizen zelf, neemt de kans op verstoppingen ook toe. Dit kan voor ongemakkelijke situaties zorgen, bijvoorbeeld als je een etentje hebt met vrienden en je loopt tegen een verstopping aan. Daar zit niemand op te wachten. Riool renoveren is ook een mogelijkheid. Hiermee kies je voor een gedeeltelijke oplossing, waarbij je dus niet de rioolbuis in zijn geheel vervangt. Dit kan een oplossing zijn in een specifieke situatie, die bovendien ook nog eens goedkoper is als totale vervanging. Echter, als de rioolbuis eigenlijk aan vervanging toe is, blijf je in de toekomst problemen houden met je riool. Het vervangen van je rioolbuis is op zo’n moment verstandiger en zorgt voor comfort en woongenot.