Op rondreis langs de Amalfikust

Op rondreis langs de Amalfikust

Als je denkt aan populaire regio’s voor een rondreis in Europa, waar denk je dan aan? Al snel zul je denken aan Andalusië, de Algarve, de Provence of de Schotse Hooglanden. Eén van de meest populaire landen voor rondreizen, is Italië. De regio’s die hier vaak bezocht worden zijn bijvoorbeeld Toscane, Sardinië en Sicilië. Een minder bekend gebied in Italië, is de Amalfikust.

Wat kun je hier allemaal zien tijdens een rondreis? En wat zijn handige tips om rekening mee te houden? In dit artikel lees je alles dat je moet weten over rondreizen langs de Amalfikust.

Waar ligt de Amalfikust?

De Amalfikust kun je vinden in het zuiden van Italië. Het is een deel van de Italiaanse kust dat loopt van Positano tot Vietri sul Mare. Volgens velen is de Amalfikust één van de mooiste van de wereld. Het zuiden van Italië is onder Nederlanders minder populair dan het noorden van het land. Het is wat verder reizen en het zuiden is wat minder luxe dan het noorden, maar ook hier heb je prachtige steden, natuur en bezienswaardigheden. Het is dus zeker de moeite waard om een keer op rondreis te gaan door het zuiden.

Het prachtige Napels

Rond de Amalfikust vind je veel leuke plaatsen, waarvan Napels de meest bekende is. Napels is een prachtige, oude stad, waar je veel kunt doen. Veruit de meest bekende bezienswaardigheden Napels zijn Pompeii, Herculaneum en de vulkaan Vesuvius. Deze liggen allemaal buiten de stad zelf, maar in Napels zelf kun je ook veel zien en doen, met leuke museums, pleinen, oude gebouwen een mooi centrum.

Andere plaatsen

Jouw rondreis zal waarschijnlijk beginnen in Napels, omdat je hier het makkelijkst naartoe kunt vliegen. Andere leuke plaatsen die je gezien moet hebben zijn bijvoorbeeld Ravello, Positano, Amalfi en Sorrento. Rond de Amalfikust zijn ook wat leuke kleinere plaatsen, zoals de dorpjes Atrani en Cetara. Het bezoek aan deze plaatsen kun je mooi afwisselen met een dagje strand, omdat je natuurlijk dicht bij de kust zit.

Wil jij ook een rondreis Amalfikust boeken? Je kunt er dan voor kiezen om in de zomer te gaan, maar in het voor- en najaar is het vaak ook nog relatief warm in deze streek.